TDED Osmancık Şubesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Nihat Polat’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan, Osmancık İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve TDED Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Nihat Polat, trafik içerisinde karşılıklı anlayış ve empati içerisinde olunması gerektiğini belirterek, “Sürücü, araç kullanırken yapacağı bir kural ihlalinin sonucunun sadece maddi cezası olduğunu düşünmemelidir. Trafik içinde yapacağı bir kural ihlalinde, kendi canını ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının da farkında olmalıdır. Bu farkındalığı kazanmak için yapılması gereken ise trafikteki bütün kuralların nedenini öğrenmektir. Bilgi olmadan farkındalık oluşmaz. Bu nedenle de bir sürücü her bilgiyi özümsemeli, her kuralın altında yatan güvenlik gerekçelerini sorgulamalı öğrenmelidir.” diye konuştu.

2016 yılında trafik kazalarındaki ekonomik kayıp miktarının 24 milyar TL. olduğuna dikkat çeken Nihat Polat, “Bu miktar, yatırıma ayrılan payın yaklaşık yüzde 50’sine eşittir. Bir yılda yatırıma ayrılan payın yaklaşık 50 milyar TL olduğu düşünülürse trafik kazalarında kaybedilen ekonomik kayıpla neler yapılabileceğini hesap etmek zor değil.” dedi.

Nihat Polat ayrıca trafikte temel değerlerin; sorumluluk, yardımlaşma, tahammül, nezaket ve saygı, feragat, fedakârlık ve sabır olduğunu vurguladı.

Seminerin sonunda kürsüye gelen Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan ise “Böylesine önemli bir konuda farkındalık oluşturmak için ilçemize gelen Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nihat Polat'a ve programın organizasyonunda yer alan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi yönetimi ile Kızılırmak Sürücü Kursu yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim