Ortaköylü kadınlar tarafından ilçede sevgi gösterileri ile karşılanan Ceritoğlu, Ortaköy’de kadın esnafın çok fazla olduğunu, bu durumun da kendisini fazlasıyla memnun ettiğini belirtti.
Ceritoğlu, “Yıllar sonra Çorum’un ilk kadın milletvekiliyim. Kadınlarımızın iş hayatına katılmasını ve istihdam edilmesini çok önemsiyorum. Kadın girişimcilere ve gençlere destek oluyoruz, yine olacağız. Amacımız kadın ve gençlerimizin yerinde istihdam edilmesi. Köyümüze ve tarlamıza sahip çıkarak, üretime katkı sağlayacaksınız. Çorum merkezde kadınlarımız için kooperatifler kuracağız. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açıp, üretim yapmanıza imkân sağlayacağız. 1 Kasım’dan sonra Çorum’a kadın eli değecek” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çorum’u bir kadın milletvekilinin temsil edecek olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Ortaköylü kadınlar ise, Ceritoğlu’nu çok sevdiklerini belirterek, kendisine destek olacaklarını söylediler.
Ortaköy ziyaretinin ardından Karahacip Beldesi’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Ceritoğlu, burada belde sakinlerinin sorunlarını dinledi. Kadın ve gençlerle özel olarak ilgilenen Ceritoğlu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



Editör: TE Bilisim