Ortaköy’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle hayata geçirilen Pekmez Üretim Tesisi’nin açılışına katılan Vali Necmeddin Kılıç ile AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, üreticilerin taleplerini dinledi.

Açılışın ardından tesis hakkında bilgi alan Vali Kılıç’a ilçede geçmişteki kadar üzüm üretiminin olmadığını, bunda hastalıkların ve sulamadaki sıkıntıların neden olduğunu dile getiren üreticiler Vali Kılıç’tan ilk etapta 5-10 bin aşılı asma fidesi talebinde bulundu.

Uzun süre sıkıntılarını anlatan üreticilere Valilik kanalıyla hemen 30 bin TL’lik bir destek sağlayacağını ayrıca 30 bin TL’lik desteğin daha sağlanması için Milletvekili Kurt’tan yardım beklediklerini ifade eden Vali Kılıç, görüşmenin ardından Ortaköy’de üreticilere 20 bin adet asma fidesinin dağıtılacağını müjdeledi.

Vali Kılıç ayrıca Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın ile görüşerek 1 ay içinde ilçede bulunan 50 dönümlük bir hazine arazisinin 1’er dönüm olacak şekilde projelendirilip üreticiye dağıtılması için çalışma yapmalarını istedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim