Çorum’da kızı ve kızının erkek arkadaşını tabancayla vurarak yaralayan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay 4 Kasım 2015 tarihinde Ortaköy ilçesine bağlı bir köyde meydana geldi. 70 yaşındaki M. T., 27 yaşındaki kızı N. T. İle sevgili olduğu iddia edilen 59 yaşındaki C A., isimli kişiyi tabancayla vurarak yaraladı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sek edilerek tedavi altına alındı. Olayda sonra M.T. , isimli zanlı olayda kullandığı silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen M.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklu sanık M.T., “Bu kişi kızımdan büyük bir adamdı. 2 eşi ve torunları olduğunu öğrendim. Evlenmelerine kesinlikle karşıydım. Gece evime geldiler. Biranda kızımla yan yana görünce sinirlendim ve evde bulunan tabancamı alarak ateş etmeye başladım. Olayda yaralanan C.A.’nın kaçtı. Kızım N.T.’nin de yaralandığını gördüm” diye kendini savundu.
Olayla ilgili gördüklerini anlatan anne N.T. ise “Ben o gün ekmek yapmış ve çok yorulmuştum. Silah sesleri üzerine baktığımda kızım ve C.A. isimli kişiyi gördüm. Eşimin elinde ise tabanca vardı. Olayda yaralanan C.A. kaçıyordu. Kızımı da yaralı görünce ambulans çağırdık. Bu sırada ben yerde bulunan kan lekelerini yıkadım. Bunun suç olduğunu bilmiyordum. Kızım eşimin elinden silahı alarak ’Sen yaşlısın olayı ben üzerime alacağım’ diyordu. Adam 60, 70 yaşında kızım ise 27. 2 eşi ve torunları olan kişinin kızımla ilişkisine razı olmamız mümkün değildi. Ayrıca hakimbey, Kızım 27 yaşında adam 60 yaşında, elinizi vicdanınıza koyun. Adam çoluk çocuk sahibi birisi, siz olsaydınız bu duruma ne derdiniz.” dedi.
Duruşmaya katılan N.T. ise C.A.’nın kendisini ve ailesini tehdit ettiğini iddia etti. İzmir’de ablasının yanında kaldığını ve bir işte çalışmaya başladığını anlatan N.T., burada tanıştığı C.A.’nın daha sonra kendisiyle ilgilenmeye başladığını, bu ilginin tacize kadar devam ettiğini söyledi. N.T., “Tehditlerden dolayı kendisinden korkuyordum. “ eşi ve bir torunu vardı. Eşinden boşanıp benimle evlenmek istediğini söylüyordu. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bile bulunmuştum. Ancak çaresiz kalında isteklerini kabul ekmek durumunda kaldım. O gece babamların oturduğu köyümüze gittik. C.A. beni ailemden isteyecekti. Eve vardık ve kapıyı babam açtı. Bu sırada öfkelenip içeri giderek silahını aldı ve ateş etmeye başladı. C.A. vurulunca kaçmaya başladı. Ben ise göğsünden ve kolundan yaralanmıştım. Bir ara baktığımda kolumdan kan geliyordu. Babamın elinden silahı aldım ve olayı ben üstlenmek istedim. Kimseden şikayetçi değilim” dedi.
Mahkeme heyeti sanık M.T.’nin kaçma şüphesinin olmaması ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurarak tahliye edilerek tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim