15 Temmuz darbe girişimi gibi hain kalkışmalarla Türkiye’nin ilerlemesinin durdurulmaya çalışıldığını belirterek ne yaparlarsa yapsınlar bayrağımızın inmeyeceğini, ezanın dinmeyeceğini ve vatanın bölünmeyeceğini dile getiren Külcü, bu kararlılıktan bir adım dahi geriye dönmeyeceklerini vurguladı.

Ortaköy’deki Belediye çalışmalarını incelerken şehitler için düzenlenen törende konuşan ve bugüne kadar ilçeye 1.5 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Külcü, seçim öncesi aynı meydanda verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını, ayrıca ilçeye bir düğün salonu yapacaklarını açıkladı.

İSBİR’E ÖVGÜ

Geçen yıl başlayan ve bu yıl devam eden asfalt çalışmalarından bahseden Külcü, Ortaköy Belediye Başkanı İsbir’in ilçenin gelişimi için yaptığı girişimleri takdirle izlediğini vurgulayarak “Taner İsbir benden yaşça büyük olmasına rağmen sesi daha gür çıkıyor. Heyecandan yerinde duramıyor. Çalışma azmiyle dolu bir Belediye Başkanı gördüm. Ortaköy adına çok mutlu oldum” diye konuştu.

Türkiye’nin bir süredir ağır olaylar yaşadığını, ekonomik ve siyasi sıkıntıların olduğunu ve bunları büyütmek, kalıcı hale getirmek için dahili ve harici ellerin kurguladığı tezgahların terör olaylarının yaşandığını söyleyen Külcü, onlardan birinin geçtiğimiz gün yaşandığını hatırlatarak şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

“BİN YILDIR ŞEHİT KANIYLA SULANAN TOPRAKLARDAYIZ”

Milletimizin bu topraklara bin yıl önce geldiğini, bizden önce bu topraklarda yaşayanların hiçbirinin bu kadar uzun süre hüküm süremediğini ve şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda bin yıldır yaşadığımızı söyleyen Külcü, “Bizim şehitsiz ve gazisiz günümüz olmadı. Anadolu’yu, Bizans’ı fethederken başka şehitlerimiz vardı. Çanakkale’de başka şehitlerimiz oldu. Çanakkale’de Bakü’den Bağdat’a, Şam’dan Halep’e, aklınıza İslam coğrafyası adına neresi geliyorsa oradan şehitlerimiz vardı. Allah onlardan razı olsun. Allah bu toprakları şehitsiz ve gazisiz bırakmasın” dedi.

“BİR ADIM BİLE GERİ DÖNMEYİZ”

Vatan, bayrak ve şahadet denildiğinde bu milletin kınalı kuzularını 15 yaşında vatana, millete ve dine kurban olsun diye askere gönderdiğini belirterek 15 Temmuz’da şehitlere yakışır torunlar olmayı Allah’ın bize nasip ettiğini belirten Belediye Başkanı Külcü sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’a geldiğimizde bu millet nasıl yüce ve aziz bir millet olduğunu bir kez daha dosta düşmana gösterdi. 15 Temmuz’u televizyondan izleyen Avrupalılar ‘Türkler anlaşılmaz şekilde tankın üzerine gidiyor’ şeklinde yorum yaptılar. Evet bu anlaşılmaz bir şey. Bunu anlamak için bu milletin köklerini bilmek lazım. Şair diyor ya “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda”

7 düvel biraraya gelsinler, neyle saldırırlarsa saldırsınlar bu ezan dinmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecektir. Buradan bir adım geriye gidiş yoktur. Çanakkale’de, 15 Temmuz’da onları nasıl gömdüysek, Suriye, Irak’ta da yapmak istediklerini yapamayacaklar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Barzani’ne ne demişti; “Bu sevdadan vazgeç, oyuna gelme” Şimdi ne oldu, elindekilerden de oldu. Irak’tan Akdeniz’e kurulmak istenen terör devletini de boşa çıkaracağız. Onları ve işbirlikçilerini Allah’ın izniyle yerle bir edeceğiz. Bu konuda milletimizin metanetini görüyoruz. Bayrak ve vatanın ne demek olduğunu bu milletin sabrı ve metaneti ortaya koyuyor.

“KUDURUYORLAR”

Biz bunlara eyvallah demediğimiz için ne isterlerse tamam demediğimiz için başımıza bu işler geliyor. Bunlar şimdiye kadar önlerinde el bağlayan adamlar görmeye alıştılar. Ama artık bilsinler ki öyle bir Türkiye yok. Büyüyen, güçlenen, kendi silahlarını üreten bir Türkiye gördükçe kuduruyorlar. Onlar hesap ve plan yapsınlar. Biz iman sahibi insanlarız. Biz biliyoruz ki “Tuzak kuranların en hayırlısı Allah’tır”

Türkiye’nin son 15 yılda geldiği noktaya dikkat çekerek bize borç vererek yönetmeye alışanlara 3 Kasım 2002’de dur dendiğini söyleyen Külcü, “Nereden nereye geldik. Adnan Menderes yola çıktığında ‘Yeter söz milletin’ dedi ve iktidara geldi. 3 Kasım 2002’de de Recep Tayyip Erdoğan ‘Söz de karar da milletin’ diyerek milletin güveni ile iktidara geldi. O gün yeni bir Türkiye’nin temelleri atılmaya başlandı. Milletine inanan, güvenin, milletin hizmetkarı olan bir anlayış iktidar oldu. Bu iktidar olmaz denilen, hayal denilen herşeyi yaptı. Kendi silahlı İHA’sını üretir hale geldi. Kıbrıs’ta bizi engellediler kendi lastiğimizi ürettik ve bugün tüm dünyaya satıyoruz. Kötü komşu bizi evsahibi yaptı. Türkiye böyle bir değişim ve dönüşümü yaşıyor. Bu eserin sahibi de yarınlara umutla bakan Türkiye’nin mimarı da milletimizdir. 15 yıldır çok badireler atlattık. Yaşanan her zorluktan sonra bir kolaylık olacağı inancıyla milletimize inanarak yürüdük. Yanımızda da hep milletimizi gördük. Bu kutlu yürüyüş 2023’e kadar devam edecek. 2023’te Türkiye’yi hep beraber dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim