Aşdağul Beldesi’nde Şehit Mahsuni Türkmen adına yapılan parkta bulunan çocuk oyun gruplarına, kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından geçtiğimiz aylarda zarar verilmişti. İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca’nın talebi doğrultusunda park için yeni oyun gruplarını hediye olarak gönderdi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aşdağul Belediye Başkanı Uzunca, beldede 1994 yılında Silopi’nin Görümlü Köyü mevkiinde bölücü terör örgütü tarafından gece pusuya düşürülerek şehit edilen Mahsuni Türkmen adını taşıyan güzel bir park yapımına başladıklarını söyledi. Parktaki çalışmaların sonuna yaklaşıldığını belirten Uzunca, parkın bitmesiyle birlikte insanların dinlenip vakitlerini geçirebileceği gibi çocukların da oyun oynayacağı alanlara kavuşacağını ifade etti.

Parkta bulunan çocuk oyun gruplarının bir süre önce uğradığı bir çirkin saldırı sonucu kırıldığını hatırlatan Başkan Uzunca, “Oyun gruplarımızın kırılmasından sonra İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanımız Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Birlik Genel Sekreterimiz Salim Coruh ile görüştük. Görüşmemiz neticesinde Başkan Fethi Yaşar, ‘Hizmete karşı çıkanlara karşı bizde sonuna kadar yanındayız’ diyerek beni onurlandırdı. Oyun gruplarının yenilerinin gönderileceği sözünü veren Başkan Yaşar sözünde durarak oyun gruplarını gönderdi. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca İç Anadolu Belediyeler Birliği encümeni ve üyelerine de teşekkürlerini sunuyorum” diye konuştu.

Aşdağul’un her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Başkan Uzunca, “Biz Aşdağul’u seviyoruz, hizmeti seviyoruz, çocuklarımızı seviyoruz, söz verdik sözümüzün arkasındayız, çalışacağız daha çok çalışacağız” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim