Çorum’un Ortaköy İlçesi’ne bağlı Aşdağul beldesinde bulunan 250 kişi kapasiteli Merkez Camii’ne iki yıldır imam atanmadığı iddia ediliyor.

Çorum’un iki beldesinden biri olan Ortaköy’e bağlı Aşdağul beldesinde bulunan camide imam sıkıntısı yaşanıyor. Cami lojmanı bir süre önce Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca tarafından tadilattan geçirildi. Ancak hazırlanan lojmanı kullanacak bir imam bir türlü beldeye gönderilmedi. Belde halkının iddiasına göre, 2 yıldır camiye imam atanmıyor ve insanlar mağdur ediliyor.

250 kişi kapasiteli camide imam olmadığı için cemaat olarak namaz kılınmadığını ileri süren belde sakinleri, “Uzun süredir biz imamsız kaldık. İbadetimizi camide yapmak istiyoruz, ancak imam yok. Buradan yetkililere sesleniyoruz, biran önce camimize imam atanmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dediler.

Aşdağul Belde Belediye Başkanı Uzunca da vatandaşların her konuda olduğu gibi imam konusunda da kendisine şikayette bulunduklarını, kendisinin de konuyu ilgili kurumlara ilettiğini, ancak bir netice alınamadığını söyledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim