Geçtiğimiz günlerde her iki kazı alanına giderek çalışmaları yerinde izleyen Rektör Alkan, Alacahöyük Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu ve Ortaköy-Şapinuva Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel’den bilgiler aldı.
Üniversite bünyesinde yer alan Arkeoloji Bölümü ile Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin; Çorum’un sahip olduğu kültür mirasının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol üstlendiğini vurgulayan Rektör Alkan, özgün ve somut-soyut değerleriyle önemli bir kültürel çekiciliği olan Çorum’un her yıl dünyanın dört bir yanından çok sayıda yabancı ziyaretçi ağırladığını kaydetti.
Anadolu’nun en eski barajı olarak değerlendirilen Hitit Barajı çevresinde devam eden Arkeopark peyzaj çalışmasının tamamlanması ile önemli bir değerin daha Çorum turizmine kazandırılacağını dile getiren Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak asıl amacımız eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ilimizin her anlamda gelişimine ve büyümesine katkı sağlamak. Bu anlamda Çorum’un turizm yönünden daha fazla tanıtılması konusunda ciddi katkılar sağlayacak olan çalışmalar gerçekleştirdik. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde faaliyete geçecek olan Turizm Fakültesi, ilimizin daha fazla tanıtılması konusunda önemli bir hızlandırıcı rol oynayacaktır.” diye konuştu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim