Rektör Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler kapsamında Ortaköy Kaymakamı Murat Acar ve Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ile bir araya geldi.

1990 yılından bu yana sürdürülen Şapinuva Kazısının, Kazı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel’in Hitit Üniversitesi’nde görev yapmasından dolayı Hitit Üniversitesi himayesinde gerçekleştirileceğinin altını çizen Alkan, Hitit uygarlığının günümüzde tanınması, tanıtılması ve onlar tarafından bırakılan zengin tarihi ve arkeolojik malzemeyi koruyup gelecek nesillere aktarılabilmesi amacıyla çalışmalara özenle devam edildiğini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ortaköy Kaymakamı Murat Acar, ilçelerin gelişmesi açısından Üniversite’nin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Kaymakamlık olarak yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Üniversite’nin gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir de Üniversite ile birlikte ortak çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim