Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program başkanlık divanının seçimi ile başladı.

Kongreye; AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, İl Başkanı Av.Mehmet Karadağ, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı İspir ve İlçe Başkanı Osman Kara’nın Ortaköy’de yapılan çalışmaları anlattığı program AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu ile İl Başkanı Avukat Mehmet Karadağ’ın yaptığı konuşma ile devam etti.

Bayramdan önce çok sayıda ilçenin kongresini yapmış olacaklarını belirten İl Başkanı Karadağ, bayramdan sonrada 6 ilçenin kongresini yaparak ilçelerin kongrelerini bitirmiş olacaklarını söyledi.

AK Parti’nin milletvekilleriyle belediye başkanlarıyla teşkilatları ile uyum içinde çalıştığının altını çizen İl Başkanı Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emirleri doğrultusunda hareket etmenin getirdiği birliktelik ile kongreleri başarılı bir şekilde yaptıklarını açıkladı.

Ortaköy’ün coğrafi yapısı bakımından hizmet alımlarında biraz gecikme yaşadığı ifade eden Karadağ, Belediye Başkanın üstün gayreti, Ak Parti ilçe teşkilatının, İl genel meclis üyelerinin ve milletvekillerinin başarılı çalışmalarının ardından artık ilçenin şehirleşme bakımından büyük bir adım attığını kaydetti.

Siyaset meydanının er meydanı olduğuna vurgu yapan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise “Eğer iktidar da kalmak istiyorsanız çalışacak, terleyecek ve mücadele edeceksiniz” dedi.

Birilerinin ısrarla Türkiye’yi eski günlere götürmek istediğini belirten Salim Uslu, buna rağmen Ak Partinin müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek için çalıştığını söyledi.

AK Parti’nin kimsesizlerin kimsesi, sesini duyurmak isteyenlerin sesi olmaya devam edeceğini kaydeden Uslu, “1.100 Dekar tarım arazisinin faydalanacağı Ortaköy Yükderesi Göleti Planlama ihalesi yapıldı, çalışmalar devam ediyor. 14 yılda Ortaköy ilçesinin faydalandığı bitirilen, devam eden ve başlatılan yatırım ve desteklerin toplamı yaklaşık 120 Milyon TL.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Osman Kara’nın başkanlığında verilen tek liste halinde seçime gidildi ve Kara tekrar başkan oldu.

Öte yandan kongrede taleplerini dile getiren vatandaşlar doğalgaz istediler. AK Parti kongrelerine 26 Ağustos günü Çorum Merkez İlçe ve Bayat, 27 Ağustos tarihinde ise Sungurlu ve İskilip ile devam edilecek. Osmancık, Uğurludağ, Mecitözü, Alaca, Kargı ve Dodurga olmak üzere 6 ilçe kongresi de Eylül ayında yapılacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim