Kilyos sosyal tesislerinde kalan öğrenciler, Sarıyer gezisine ilk olarak Ayazağa SAGEM'den başladı. Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Eğitim danışmanı Selçuk Dereci'nin de eşlik ettiği ziyaret sırasında öğrenciler, ev sahibi SAGEM'li öğrenciler ile kısa zamanda kaynaştı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle İstanbul ve Sarıyer'in tarihi, doğal ve eğlence yerlerini gezen öğrenciler Rumeli Hisarı’na da çıktı. Madagaskar canlı sahne şovunu kahkahalarla izleyen çocuklar için hazırlanan asıl ise sürpriz tekne ile boğaz gezisi oldu. Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Dereli, Kireçburnu'ndan hareket eden tekneyi dolduran öğrencilere, tarihi mekanlar ve saraylarla ilgili bilgi verdi. Çocuklar ise özellikle, Rumeli Hisarı, Kız Kulesi ve Dolmabahçe Sarayı önünden geçerken anılarında yer alacak yapıların fotoğraf ve videolarını çekti.
4 gün boyunca Sarıyer’de kurdukları arkadaşlıkları devam ettirmek isteyen çocuklar, kendilerine ev sahipliği yapan SAGEM’li öğrencileri Oğuzlar’a davet etti. Anadolu’dan Sarıyer’e kurulan dostluk ve kardeşlik köprüsünün temelini atan çocuklar, bu imkanı sağlayan Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş’e ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ettiklerini belirterek bu dostluğun hep sürmesini dilediler.
Kardeş Belediyecilik kapsamında yapılan etkinlikten dolayı Oğuzlar Belediye Başkanı Ateş de, Sarıyer Belediye Başkanı Genç’i arayarak misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim