KESK’in yerel yönetimler işkolundaki örgütlü sendikası TÜM BEL-SEN, Oğuzlar Belediyesi ile 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladı.
Sözleşme imza töreninde, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, TÜM BEL-SEN Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, Şube Sekreteri Şahin Çal ve diğer ilgililer hazır bulundu.
Mali ve sosyal yardımlar konusunda iyileştirmeler sağlayan toplu iş sözleşmesinin en ilginç hükmü ise, “aile içi şiddet” karşıtı bir yaptırımı öngörmesi oldu.
Buna göre, belediye çalışanının aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiği takdirde, sözleşmede yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettiği haklar elinden alınarak mağdur eşine ödenecek.
Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından sonra Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ve TÜM BEL-SEN Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet memnuniyetlerini ifade ettiler.
Başkan Ateş, çalışanlarına en güzel imkânları sunabilmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirterek, “Oğuzlar halkına en iyi şekilde hizmet etmek için el birliği ile çalışacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim