Olay  Oğuzlar İlçesinde meydana geldi. Lise eğitimi için kayıt yaptırmak üzere evinden çıkan 14 yaşındaki  Sibel K., birden ortadan kayboldu. Baba Ahmet K., jandarmaya giderek kayıp müracaatında bulundu.

Sibel K’nin  kaçırmış olabileceğini düşündüklerini belirten Baba Ahmet K.,  biran önce kızının bulunmasını istedi. İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri kayıp olan Sibel K’yi bulmak için çalışma başlattı.  

BABA GAZETECİLERDEN DE YARDIM İSTEDİ

Baba Ahmet K., basın kuruluşlarına da  giderek kızının kaçırıldığını ve jandarma ve polisin arama çalışması yatığını söyledi.    Mehmet K., “Üç gündür kızım kayıp ve perişan durumdayız.  Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin. Bir an evvel kızımıza kavuşmak istiyoruz. Kızımın fotoğrafı bu onu gören bulan olursa lütfen bize haber versin” diyerek gazetecilere haber yapmalarını istedi.

POLİSE ERKEK ARKADAŞIYLA BİRLİKTE GİTTİ

Kayıp Sibel K’yi bulmak için geniş çaplı çalışma başlatan güvenlik güçleri üç gün boyunca kayıp kızı ve onu kaçırdığı iddia edilen kişiyi her yerde aradı. Arama çalışmaları sürdüğü sırada kayıp olduğu öne sürülen Sibel K., kendisinden 20 yaş büyük erkek arkadaşı ile Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu.

KAÇIRILMADIM KENDİ İSTEĞİMLE GİTTİM

14 yaşındaki Sibel K., ifadesinde Mürsel B., beni kaçırmadı. Ben kendi rızamla onunla gittim. Mürsel B.,ile ben 2 ay önce tanıştım. Kayıt yaptırmak için evden çıktım ve bir daha eve dönmedim. Mürsel’e de yaşımın 14 değil 18 olduğunu söyledim. Bunu yapmamın nedeni aile baskısı ve şiddetti. Ogün önce baraja gittik, ben ona eve dönmeyeceğimi söyledim. Sonra birlikte ormanlık alanda uzun süre sürüdük. 2 gece  3 gündüz ormanın içinde yemek yemeksizin ağaç altında kaldık. Bana kötü muamele ve zorlayıcı bir durumu olmadı. Daha sonra Osmancık İlçe Polis amirliğine gitmeye karar verdik. Çünkü gidecek yerimiz yoktu.” dedi.

Mürsel K., ise yaşının 14 olduğunu bilmiyordum. Sonradan öğrendim, pişmanım," dediği öğrenildi. 

Sibel K., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edilirken, Mürsel B.,  ise çıkarıldığı mahkemece “Küçük yaşta kız çocuğunu alıkoyma, Hürriyetten yoksun kılma”  suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim