İlginç olay Mecitözü ilçesinde yaşandı. Evi Kayı Köyü ile Yedigöz Köyü’nün sınırında kalan Erdinç Çetin’in iddiasına göre kendi rızası olmadan kaydı Kayı Köyü’nden alınıp Yedigöz Köyü’ne verildi. Çetin’in iddiasına göre Kayı Köyü’nden ikameti alındığı için köyden aldığı içme suyu da kesildi.

İTİRAZ ETTİ ANCAK YERLEŞİM YERİNİZ “YEDİGÖZ” SINIRLARI KARARI ÇIKTI

Çetin, suyunun kesilmesi sonrası hakkını aramak için sırasıyla Çorum Valiliği, Mecitözü Kaymakamlığı, İlçe Seçim Kurulu, İlçe Nüfus Müdürlüğü ve daha pek çok resmi kuruma dilekçe verip mağduriyetinin giderilmesini istedi. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü teknik personelince toprak uygulaması yapıldı. Başta Valilik ve Kaymakamlık olmak üzere Erdinç Çetin’in ikamet adresinin Yedigöz sınırları içerisinde kaldığı belirtildi. Çetin, aldığı cevaplar karşısında Kayı ve Yedigöz köylerinin hanelerinin az olduğunu belirterek, iki köyün birleşmesi ile bu ve benzer sorunların ortadan kalkacağını söyledi. Yetkililer ise böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledi.

“DEDEM KAYI KÖYÜNDE MUHTARLIK BİLE YAPTI”

Susuz bırakılan Çetin, yaptığı açıklamada, “Ben yıllardır Kayı Köyü’nde ikamet ettim. Benim atalarım bu köyün kurucularındandır. Ben Kayı Köyü’nde doğup büyüdüm. Benim dedem bu köyde uzun bir süre muhtarlık yaptı. Babam ve ben de yine bu köyde azalık yaptık. Nasıl olduysa benim rızam olmadan, bana sorulmadan kaydım yıllar sonra Kayı Köyü’nden alınarak Yedigöz muhtarlığına verilmiş, hal böyle olunca da kaydım başka köyde gözüktüğü için şebeke suyumu kestiler. Aslında tüm bunların altında başka nedenler var. 2014 yılında muhtarlık seçimlerinde ben muhtarı desteklemediğim için mağdur ediliyorum” dedi.

“BENİM EVİM SINIRDA”

Mağdur durumda olduğunun altını çizen Çetin, “Ne olduysa 2014 yılında oldu. Muhtar ikametim Yedigöz Köyü’nde diye suyumu kesti. Yani ben içme suyu aboneliğimi Yedigöz Köyü’nden alacakmışım. Ben bu konuda Kayı Köyü ile Yedigöz Köyleri arasında sınır kayıtlarının bilirkişi tayin erilerek incelenmesini istedim.

Yapılan incelemede de evimin Yedigöz sınırları içerisinde olduğu tarafıma bildirildi. Oysa benim daha önce Kayı Köyü muhtarlığına su parası ödediğim aboneliğimin olduğu mevcuttur. Bunların hepsi faturalıdır. Birileri çıkıp bir açıklama yapsın” dedi. Evi sınırda olan Erdinç Çetin yetkililerin çözüm üretmesini istedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim