Projenin tanıtımı için Kaymakam Coşkun Doğan ve çok sayıda kişinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte projeye ilişkin bilgi veren Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan, “Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç Beyefendinin talimatları doğrultusunda uyuşturucu ile hem dolaylı hem de doğrudan mücadele ilimiz sınırları içerisinde güçlü bir şekilde devam etmektedir. Yapmış olduğumuz bu projeyle Mecitözü'nde uyuşturucu ile dolaylı olarak mücadele ediyoruz. IAAF Çocuk Atletizm Oyunları ülkemiz de dâhil olmak üzere 196 ülkede uygulanan oyunlardır. Bu oyunların temel hedefleri alt yaş gruplarındaki hareketsiz yaşamın ve apartman kültürünün oluşturduğu hareketsiz çocuk psikolojisinden çıkarak çocukları harekete, oyuna ve spora teşvik eder. IAAF Çocuk Atletizm Oyunları koşma, sıçrama, atma, atlama gibi çocukların temel motorik özelliklerini geliştiren sporun oyunlaştırılmış halidir. IAAF Çocuk atletizm oyunları 7 yaşından başlayarak çocuklara atletizm branşının alt yapısını oluşturmanın yanı sıra bütün sporların alt yapısına hitap etmektedir. Ama bunu ağır antrenman yaparak değil de oyunlarla öğretmektir.” diye konuştu.

Mecitözü Kaymakamlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen “At, Atla, Koş, Oyna” adlı projenin Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından desteklendiğini belirten Kaymakam Doğan, projenin ilçede 1 koordinatör ve 3 eğitmenle sürdürüldüğünü söyledi.

Kaymakam Coşkun Doğan, “Altı ay sürecek olan bu projemiz sonunda alt yapı sporcusu olarak seçilecek çocuklara lisans çıkartılarak takip altına alınıp antrenmanlar yaptırılacak, ilimizde ve il dışında yapılacak spor müsabakalarına götürülecektir. Bu sayede çocuklarımıza sporcu vasfı kazandırılarak elit bir sporcu olması sağlanacaktır. Devlet de uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklarla yaptığı dolaylı mücadelesinde amacına ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler'in uyuşturucu ile ilgili yayınlamış olduğu istatistikte 15-64 yaş aralığında 250 milyon insanın uyuşturucu kullanıcısı olduğu yer alırken, ülkemizde ise uyuşturucu kullanma yaşı 10'a kadar düştüğü saptandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim