Türkiye genelinde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde iddialı şekilde hazırlanan İYİ Parti, Çorum’da il belediyesi, ilçe belediyeleri ve iki belde de kendi adayları ile seçime katılacak.

İYİ Parti’de 31 Mart seçimleri için ilk aday da Mecitözü’nden çıktı. Uzun yıllar ülkücü camia içerisinde Genel Merkez dahil çeşitli görevlerde bulunan, MHP’nin Şırnak Milletvekili adayı olarak bölgeye giderek seçim çalışmaları da yapan, 24 Haziran seçimleri öncesinde de İYİ Parti’ye katılarak İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Bülent Bora Baltacı memleketi Mecitözü’nden Belediye Başkan adayı oldu.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ile birlikte İkinci Bahar Lokantası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını duyuran Bülent Bora Baltacı, “Mecitözü’nün karanlık bahtına bir güneş gibi doğacağız” diye konuştu.

Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Özsaçmacı, partilerinin yerel seçimleri için ilk adayının Bülent Bora Baltacı olduğunu duyurdu. Bekir Özsaçmacı, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in de görevine devam edeceğini dile getirerek İYİ Parti olarak tüm Belediye Başkanlıkları, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelikleri için sadece milletle ittifak yaparak İYİ Parti olarak aday çıkaracaklarını da dile getirdi

Daha sonra söz alan Bülent Bora Baltacı ise kökeninin Mecitözü’nün Bayındır ve Sırçalı Köyleri’nden olduğunu belirtti. Ülkücü hareket içerisinde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunduğunu, MHP Şırnak Milletvekili adayı olduğunu söyleyen Baltacı, “İYİ Parti’den Mecitözü Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. Mecitözü yıllardır CHP’li Belediye tarafından yönetiliyor. Ancak Belediyeler idare makamı olduğu kadar irade makamı da olmalıdır. CHP’li Belediye Mecitözü’nü idare ediyor ama bir irade ortaya koyamıyor. Hükümet ise ayrımcılık yaparak ‘Mecitözü’nü bize verin hizmeti görün’ diyor. Hatta öyle ki iktidar partisi 17 yılda Mecitözü’ndeki tüm kamu kurumlarını Çorum merkeze çekmiştir. Bu sayede Mecitözü’nde yıllardır taş üstüne taş konulmuyor. Burada iki muhanetlik görüyorum. CHP’li Belediye de, AK Parti iktidarı da Mecitözülüleri muhanete muhtaç hale getirmiştir. Biz Mecitözü için üçüncü bir yol öneriyoruz. İYİ Parti Mecitözü’nün karanlık bahtına bir güneş gibi doğacaktır. Bizler eğer milletimiz görev verir seçilirsek siyasi duruşumuzdan ödün vermeden, ancak halka hizmet için kapı kapı dolaşacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkilerle Mecitözü’nü hak ettiği noktaya getirebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim