Daha önce Kargı, Oğuzlar ve Aşdağul Belediye Başkan adaylarını netleştiren CHP’de Alaca’da Sedat Genç ve Ortaköy’de ise Muzaffer Tüzün’ün adaylığının bugün kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

BAŞKANLIK İÇİN YAŞAR VE AYLAR YARIŞACAK

CHP, Mecitözü İlçesi Belediye Başkan Adayını ise 16 Aralık 2018 tarihinde yapacağı eğilim yoklamasıyla netleştirecek.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Mecitözü İlçesi’nde parti örgütünün arzusu doğrultusunda genel merkez kararı ile parti üyeleri arasında eğilim yoklaması yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Parti Genel Merkezi’nin eğilim yoklaması için 16 Aralık 2018 tarihini tespit ettiğini açıklayan İl Başkanı Tüfekçi, mevcut Belediye Başkanı Ünal Yavuz’un seçimlerde aday olmadığını duyururken, başkan adaylığı için ise Atiye Yaşar ve Veli Aylar’ın aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Tüfekçi, 16 Aralık 2018 Pazar günü yapılacak eğilim yoklamasında 364 parti üyesinin oy kullanacağını kaydetti.

İL GENEL’E 4 ADAY ADAYI

Mecitözü’nde İl Genel Meclis üyeliği için Haydar Erdem, Mustafa Tunç, Yaşar Sönmez ve Özcan Çetin’in aday adayı olduğunu belirten İl Başkanı Tüfekçi, 712 parti üyesinin il genel meclis üyesi adayı için en az 1, en fazla 2 tercih yapacağını bildirdi.

Tüfekçi, parti üyelerinin oyları ile belirlenecek ismin 31 Mart Yerel Seçimlerinde Mecitözü’nden partilerinin belediye başkan adayı ve il genel meclis üyesi adayları olacağını da sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim