Daha sonra partililerle birlikte Lâçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek’i ziyaret eden Aras, ilçe esnafını da ziyaret etti, vatandaşlarla buluşup referandum süreci konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

MHP Lâçin İlçe Başkanlığında İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve parti yöneticileriyle buluşan Aras, referandum süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kutlu vatan coğrafyasının zorlu şartlara sahip olduğunu belirten Aras açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Şunu bilmek lazımdır ki, dünyanın gözü üstümüzdedir. Milli varlığımızı kıskananlar, birlik ve kardeşliğimizi kaldıramayanlar yine hesap yapmakta, yeni senaryolar yazmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yoğun beka mücadelesi vermektedir. Huzur kaçarsa, tutamayız. İstikrar hepten giderse, geri getiremeyiz. Milli birliğimiz bozulursa, tamiratını da kolay kolay yapamayız. FETÖ, PKK, IŞİD, PYD-YPG hazır kıta infaz mangalarını Türkiye’ye yönlendirmişken, devletle millet arasındaki kenetlenmenin hırpalanması gaflettir. Bizim içte ve dışta pek çok hasmımız vardır.

Biliyoruz ki, zarar-ziyan büyüktür. Biliyoruz ki, Türkiye henüz yoğun bakımdan çıkamamıştır. Türkiye’nin yeni bir milat ve diriliş ruhuyla eskiye sünger çekmesi elzemdir. Ortak değer ve emanetlerde buluşamamanın ağır faturası hepimize çıkacaktır. Miras yedi gibi birbirimizi, milli kurum ve kurallarımızı yiyip bitirmek akıl karı olmadığı gibi, milli ve ahlaki de görülemeyecektir. İşte biz devletteki karmaşanın son bulması, devleti yönetenlerin anayasal sınırlarına çekilmesi için 16 Nisan’da evet diyoruz, evet diyeceğiz. Milletimizin daha güzele, daha iyiye, daha huzur ve esenlik dolu yarınlara ulaşması için ‘Evet’ demeye kararlıyız ve bu ülke için yeminliyiz. 16 Nisan’da Türkiye kazanacaktır. Çünkü evet, milli yeminin gereğidir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim