Lâçin’de bir yıldır yürütülen LAKEM Projesi’nin meslek edinme kurslarına katılan kadınlar, düzenlenen törenle birlikte sertifikalarını aldılar.

Sertifika törenine Lâçin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Şube Müdürü Adnan Yıldırım, Lâçin Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, Lâçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Çelik, LAKEM proje ekibi ve kursiyerler katıldı.

Proje Asistanı Elif Basar’ın bir yıllık süre içerisinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi vermesi ile başlayan programın devamında LAKEM Proje Yöneticisi ve Okul Müdürü Muzaffer Çelik bir konuşma yaparak, projeyle ilgili bilgi verdi.

Lâçin’in tanıtılmasına katkı sunduklarını belirten Çelik, “Proje sonunda kursiyerlerimizin yaptıkları eserlerin güzelliği ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Çorum AHL Park Alış Veriş Merkezi ve Saat Kulesi açık hava sergimizde halkın ilgisi ve bunun yanında iş adamlarının ilgileri, hatta ürünlerin pazarlanması amacı ile kursiyerlerimize vermiş oldukları siparişler, projenin amacına ulaştığının bir göstergesidir. Projemiz aktif olarak sona ermekle birlikte kursiyerlerimizin ekonomilerine katkı amacı ile bu ürünlerin yapılması pazarlanması hususunda yardım ve desteklerimizi devam ettireceğiz. Halkımızın ürünlere şu an için projemizin web sitesi www.lakem19.com adresinden ulaşabilecekler ve sipariş verebileceklerdir. İlerde ilçemizde açılacak Yöresel Ürünler Pazarı’nda bu ürünleri üreterek, satılabileceklerdir. Projenin gerçekleşmesinde ilgi ve alakalarını esirgemeyen yöneticilerimize, kursiyerlerimize ve proje ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat ise Lâçin’de şu ana kadar 3 adet Avrupa Birliği hibe projesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, ilçe ekonomisine önemli katkı sunduğunu dile getirerek, “Projeleri gerçekleştiren başta kursiyerler olmak üzere tüm proje ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, kursiyerlere eğitim sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim