Programa AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Laçin Kaymakamı Hasan Taş, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Laçin Halk Eğitim Müdürü Bekir Özdemir, Özel Çorum Bakımı Merkez Müdürü Mahmut Güngören, kurum idarecileri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda halk oyunları ve semazen gösterisi yapıldı. Şiirlerin okunduğu programda engelli öğrenciler tarafından oluşturulan koro tarafından şarkılar söyledi.

Programda konuşan Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, her insanın birer engelli adayı olduğunu belirterek, bunun bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Engellilerde sıcaklık, sevgi, yaşama tutunma amacının insanlara büyük mutluluk verdiğine dikkat çeken Kurt, “Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumlan ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Onları daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. Engellilere acıyarak değil , onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim