Lâçin Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin organize ettiği Aşure ve Kerbela olayını anma etkinliği Edebiyat Öğretmenleri Tuğba Geçmiş ve Nihan Aldemir ’in kontrolünde öğrencilerin katkıları ile oluşturulan Aşure yemeğinin pişirilmesi ile başladı. Pişirilen Aşure yemeği Cuma namazından sonra Lâçin Merkez Cami ve Yeni Mahalle camilerinde cemaate dağıtıldı.
Cuma namazından sonra okulda anma programına geçildi. Kerbela ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Okul Müdürü Muzaffer Çelik, Hicri Takvime göre yeni bir yıla girdiklerini ilk ay olan Muharrem ayı ve 10 günün inancımızda ve kültürümüzde önemli olduğunu belirtti. Çelik, “ İslam tarihinde de Peygamberimizin torunu Hz Hüseyin ve yakınlarının katledildiği Kerbela olayının yaşandığı hüzünlü bir gün olarak anılmaktadır. Onlar Hak dava uğruna Şehadet mertebesine yükselmiş şehitlerdir. Bu günler birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, kardeşlik duygularımızın artığı ve hoşgörüye en muhtaç olduğumuz günlerdir. Tarihten ibretli dersler alarak milletimizin düşmanlarına fırsat vermeden uyanık olmalı ve şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet eylesin mekânları Cennet olsun.” Dedi. Programda İmam Hatip Lisesinde öğrenci olan Abdulkadir Salman’ın Kur’an-ı Kerim okudu. Öğrencililerden Meryem Altun Kerbela adlı şiiri, Zeynep Ayvalı Muharrem ayının 10. Günü vukuu bulan olayları anlattığı metni, Abdulkadir Salman Kerbela ilahisini söyledi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu Aşure ve Kerbela olayını anlatan slayt gösterisi ve ilahi dinleti yapıldı.
Fatih projesi dâhilinde Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılan Tablet Bilgisayarla 10.sınıf öğrencilerine programa katılan protokol amirleri tarafından hediye edildi. Programın sonunda davetlilere ve öğrencilere Aşure ikramı yapıldı.
Editör: TE Bilisim