Hz. Muhammed S.A.V.

Yüce Allah’ın ayetlerinde ve R.SAV.in hadis-i şeriflerinde bildirildiğine göre, Ulu Mevla bilinen ve bilinmeyen, görünen ve görünmeyen ne varsa hepsini mükerrem -üstün varlık- olan insan için, insanı da kendisi için yaratmıştır.
İnsanların dünya ahiret saadetlerini sağlamak için de, onlara ışık tutacak, rehberlik, önderlik yapacak peygamberler, o peygamberlere de hidayet kaynağı olan kitaplar göndermiş; hak ve hakikati, gerçeği insanlara böylece göstermiştir.
Yüce yaratıcının insanlığa en büyük armağanı şüphe yok ki, Hz. Muhammed S.A.V. ve ona indirilen Hz. Kur’an’dır. Peygamberler zincirinin en son ve umumi halkası Hz. Muhammed SAV.dir. O son rahmet, son şefkat ve son muhabbettir. R.SAV.den sonra dünyada mevcut ne kadar iyilik varsa, hepsinin kaynağı Hz. Muhammed SAV.dir.
Mevlana’nın ifadesi ile, “Allah, kainatta bütün canlılarda ne kadar merhamet, şefkat, sevgi ve muhabbet varsa, hepsini toplayıp cem etti ve adına Muhammed SAV. dedi. Muhammed’ten Muhammet oldu hasıl. Muhammet’siz Muhammet’ten ne hasıl.”
Demek ki, sevginin, aşkın, sevdanın, acımanın, kerem-cömertliğin yani ne kadar iyilik varsa, hepsinin kaynağı Hz. Muhammed SAV.dir.
Bütün dünya Müslümanlarında olduğu gibi, yüce milletimiz de R.SAV.in yüce Allah’tan getirdiği ulvi mesajları anlamak, anlatmak ve onun örnek ahlakını ruhumuza sindirmek, ona duyulan derin sevgiyi gönüllere daha da çok yerleştirmek, o sevgiyi sözlerle topluma ve toplumlara aktarmak amacıyla yüce devletimiz ve asil milletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla her yıl daha da artan bir heyecanla onun doğumunu “Kutlu Doğum Haftası” olarak kutlamaktadır. Bu da Miladi Takvime göre 14 Nisan ile 20 Nisan arasına Kutlu Doğum Haftası denmektedir.
Daima hatırımıza gelen şey kutlu doğumla, Mevlid Kandili aynı şey midir? Hemen hemen aynıdır. Müslümanlar yüz yıllar boyu Mevlit Kandili olarak kutladığı R.SAV.in doğumunu, her yıl on gün önce gelen Hicri Takvime göre hesaplıyorlar. Bu hesaba göre, Mevlit Kandili yine kutlanıyor. Esas alınan baza göre 14 Nisan 570 veya 571 yılında doğan R.SAV. bu sene 2014 14 Nisan’da 1443. doğum yılını kutlamış olacağız.
Kutlu Doğum Haftası özellikle Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerde daha coşkulu ve kapsamlı programlarla kutlanmaktadır. Meselenin özü Kur’an’da da bildirildiğine göre, “Üsveyi hasene” güzel örnektir. Kim onu örnek alırsa ve öyle yaşarsa ne bu dünyada ne de öbür ebedi hayatta asla mutsuz olmaz. Zaten R.SAV. de mübarek bir sözlerinde “Her kim ki ben canü gönülden İslama sarıldım, onun umdelerine göre yaşadım ama zarar gördüm derse, Allah’a yemin ederim ki yalan söylüyordur. İslam insanlığın mutluluğu için gelmiştir” buyurmuştur.
Bu vesile ile bu seneki Kutlu Doğum Haftası’nın insanımıza, milletimize, Müslümanlara, hatta bütün insanlığa hidayet getirmesini temenni ederim.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okurlarımızı bu konuda aydınlatmak R.SAV.in doğumundan önceki cahiliyet hayatı, Resulüllahın doğumu ile zuhur eden hadisat, R.SAV.in özellik ve güzellikleri, karşılaştığı sıkıntılar, dini celili İslamı isbat için kendisine verilen mucizeler, geleceğe dair haberler gibi bazı konuları ihtiva eden bir yazıyı birkaç makale halinde sunacağım. Dünyada hakkında en çok kitap yazılan 1.5-2 milyar Müslümanın önderi, rehberi, herşeyden önce Ulu Allah’ın sevgilisi, övgü ile sevip yarattığı, kainatın ve ahiretin efendisini anlatmak hakiki manada kimseye nasip olmaz. Hiç kimse onu rabbimiz gibi övemez. Naçizane deryadan bir damla kabilinden, karıncanın denizden ağzına alabildiği kadar su misali bir katkı ile sunmaya çalışacağım.
SÜRECEK