Çorum Belediyespor, grubun beraberlik takımlarından ve çok zor yenilen, Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’nin pilot takımı Hacettepespor karşısında yenik duruma düşmesine rağmen Gökhan ve İmam’ın golleriyle galip gelerek altın değerinde 3 puan aldı.
Çorumlu sporseverler maraton tribününün tamamını doldurarak takımlarına destek verdiler.
Belediyespor, Hacettepespor karşısında önceki maçlara göre değişik bir tertiple sahaya çıktı. Orta sahada cezalı olan Oğuzhan Yalçın’ın yerine Eray, sağ kanatta ise Mehmet Keleş’in yerine Furkan, M.Akif’in yerine ise ilk onbirde Emir görev aldı. Belediye bu sezon ilk kez maça çift forvetle başladı.
Çorum Belediye, lider Düzyurtspor’dan sonra en çok galip gelen, en çok gol atan ve en çok puan toplayan takım olmasına rağmen, Hacettepespor maçında da sezon başından beri olduğu gibi orta sahada büyük sorun yaşadı.
Hacettepespor, Belediye’nin en etkili olan sol kanadını iyi kapatınca Belediyespor Orhangazispor maçındaki pozisyon zenginliğini bulamadı. Osman ve Furkan’ın da sağ kanadı iyi kullanamamaları nedeniyle oyun orta sahada sıkışıp kaldı.
Konuk Hacettepespor, ayağa oynayarak kontrollü bir futbol sergiledi. Kaptan Nedim’in hatasında Berat’ın 30. dakikada attığı golle skor üstünlüğü yakaladı. Belediyespor bu gole ilk yarının son uzatma dakikasında Gökhan’la cevap verip soyunma odasına moralli gitti.
Belediyespor kinci yarıya Furkan’ın yerine M.Akif, Eray’ın yerine de Vedat’la başladı. Emir, forvetten sağ kanada geçince Belediyespor klasik tek forvete döndü.
İkinci yarıya da sahanın her yerinde pres yaparak etkili başlayan Hacettepespor Burak, Furkan ve Berat Tosun’la hücuma çıkarak galibiyeti düşündüğünü gösterdi. Nitekim 47.dakikada Furkan’la karşı karşıya pozisyonda kaleci Çağrı’yı geçemediler. İkinci yarıdaki görüntü, gol atanın galip geleceği yönündeydi. Öyle de oldu. 59.dakikada İmam’ın mükemmel golüyle öne geçen Çorum Belediyespor, “atamayana atarlar” kuralını bir kez daha gerçekleştirdi.
Kalan dakikalarda konuk takım topa daha çok sahip olmasına rağmen pozisyon bulamadı ve Çorum Belediye 6 puan değerinde bir galibiyet alarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü.
Hacettepespor maçı benim en çekindiğim maçlardan biriydi. Ama korktuğum olmadı. Belediye zor da olsa kazanarak lider Düzyurtspor’u takibini sürdürdü. Düzyurtspor dışında diğer rakiplerinin de puan kaybetmesi Belediyespor’un puan farkını açmasına neden oldu. Şimdilik Düzyurtspor’la Belediyespor zirvede yalnız kaldı.