Önceki hafta sahasında lider Kastamonuspor’a karşı sezonun en iyi futbolunu oynayan ancak penaltıdan yediği golle 1-0 yenilen Çorum Belediyespor, Çarşamba günü 9.haftanın erteleme maçında grubun zirve mücadelesi veren takımlarından Bergama Belediyespor’u konuk ederken, beklenen oyununu sergileyememesine rağmen 2-0 gibi net skorlu bir galibiyet alıp moral buldu. Bu galibiyet, ilaç gibi geldi.
Diyeceksiniz ki, iyi futbol oynayıp puan alamamak mı, yoksa kötü oynayıp galip gelmek mi iyi? Tabi ki galibiyet. Ama her zaman da kötü oynayarak galibiyet alamazsınız. Benim tercihim iyi futbolla 3 puan almaktan yana.
Çorum Belediyespor’la Bergama Belediyespor arasındaki erteleme maçı, Yazdan kalma güneşli bir havada oynanmasına rağmen, hafta içi olması nedeniyle az sayıda taraftar izledi.
Çorum Belediyespor sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle yayıldı. Henüz 5.dakikada Turgay’ın topu direkten dönerken, iyi futbol beklentimiz ilerleyen dakikalarda yerini karamsarlığa bıraktı. Orta sahada çok top kaybı yapılırken, sağda Emrah, solda ise Hakan kanatları iyi kullanamadı. Berat Ali’nin arkasında oynayan ve sahaya kaptan olarak çıkan Turgay’ın “özel futbolcu” vasıflarını yine bir türlü göremedik. Tüm olumsuzluklara rağmen ilk yarının son anlarında bir duran top organizasyonunda Emre’nin şık kafa golüyle Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitti.
Bergama Belediyespor ikinci yarıda beraberlik golü için ileri daha çok çıkmaya başlarken, zaten iyi olmayan savunmasında açıklar verdi. Nitekim 48.dakikada Berat Ali karşı karşıya pozisyonda topu ağlara yollayamadı.
İzmir ekibi ilerleyen dakikalarda oyunu Belediyespor yarı alanına yıksa da kazandığı üst üste köşe vuruşlarına rağmen gol pozisyonu bulamadı. Belediyespor oyundan iyice düşerken, Teknik Direktör Serdar Bozkurt’un yaptığı üç oyuncu değişikliği de işe yaramadı.
87.dakikada Emrah’ın pasına hareketlenen Hakan Yağmurkaya, Belediyespor’u rahatlatan ikinci golü atarken, Bergama’nın da tüm umutlarını bitirdi.
Belediyespor, kötü oynamasına rağmen önemli bir galibiyet aldı. Zirve ile aradaki 11 puanlık farkın kapanması hele de Bergama maçındaki futbolla çok zor.
Bergama maçında dikkatimi çeken bir ayrıntıyı dile getirmek istiyorum. Belediyesporlu futbolcular ilk kez bir maçta bu kadar çok sakatlık problemi yaşadı. Birçok futbolcunun kramp girmesi nedeniyle tedavi görmesi ve adale sorunu yaşaması “Serdar Hoca acaba antrenmanlarda çok mu yükleniyor?” sorusunu gündeme getirdi.
Bir de, Belediyespor’un oyunun her anında topa sahip olma isteği dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki, daha önce aldığı her topu degajla uzun oynayan kaleci Fatih’in geriden elle oyuna sokması Belediyespor lehine bir artı olarak yazıldı.