Çorumspor, Yükselme Grubu’nun 5. hafta maçında, yağmur altın ve ağır bir zeminde sezonun en iyi değil ama en mücadeleci ve en istekli oyununu oynayarak Tokatspor’u 2-1 yendi ve gelecek haftalar için umutları yeşertti. Çorumspor bu sezon Tokatspor’la oynadığı 3 maçı da kazanma başarısı gösterdi.

Çorumspor için komşu kent takımı Tokatspor maçını kazanmanın hazzı bambaşka oluyor. Kazanılan maç sonrası taraftarlar ve futbolcular şampiyon olmuşçasına bu sevinci doyasıya yaşıyor. Tabi, 1.Lige çıkmak için yalnızca Tokatspor maçlarını kazanmak yetmiyor. Lig uzun bir maraton. Aynı performansı diğer maçlarda da göstermek gerekiyor.

Çorumspor taraftarları yağmura rağmen maça ilgi gösterip müthiş bir tribün desteği verdiler. Kırmızı-Siyahlı futbolcular, Tokatspor maçını kaybetmeleri durumunda ilk ikiye girmelerinin imkânsız olduğunu bildikleri için maça daha iyi motive oldular.

Maçın ilk dakikalarında Çorumspor hücuma çıkarken orta sahada çok pas hatası yaptı. Bu duruma en büyük neden Tokatspor’un ileride pres yapması ve Çorumspor’un etkili hücuma çıkmasına engel olmasıydı. Ali Cemal’in uzaktan sert şutunda top üst direkten dışarı çıkarken, ardından Adem’in net bir pozisyondan yararlanamaması tribünleri ayağa kaldırırken, gol sinyali güçlenmeye başladı. Nitekim 35. dakikada, Eren’in şutunda kaleci Ergin’den seken topu o dakikaya kadar bir varlık gösteremeyen Adem kafayla filelere göndererek Çorumspor’u öne geçirdi. Golden sonra Tokatspor daha ofansif oynamasına rağmen Çorumspor çok iyi savunma yaparak rakibine gol şansı tanımadı.

İkinci yarıda Vedat-Uğurtan değişikliği Çorumspor’a hareketlilik kazandırmasına rağmen savunmada Ömür’ün büyük hatasına kaleci Hüseyin’in de hatası eklenince Yaşar’ın aşırtma golüyle skora eşitlik geldi. Bu gol Çorumspor’u moral, fizik ve kondisyon olarak kısa süre olumsuz etkilese de bu durum uzun sürmedi. 60. dakikadan sonra konuk Tokatspor ağır zeminde oyundan düşünce, Çorumspor oyunu rakip yarı alana yıktı. Aydın Tuna ve Eren’le girdiği net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Çorumspor bu dakikalarda öyle bir tempo yakaladı ki, Tokatspor adeta nefes alamadı.

85. dakikada kazanılan faul atışında, savunmasından ileri çıkan Ömür’ün golü Çorumspor’a tekrar skor üstünlüğü getirdi. Çorumspor bu golle güçlü rakibini yenerek Yükselme Grubu’ndaki ilk galibiyetini aldı.

Çorumspor’un bugüne kadar oynadığı 5 maça baktığımızda, savunma düzeninde büyük kişisel hatalar görülüyor. Tokatspor karşısında Erkam, Ömür, Abdullah, Veysi ve Eren en başarılı isimlerdi.

Çorumspor Teknik Direktörü Ali Güneş, ilk galibiyetini üçüncü maçında aldı. Çorumspor’un önceki maçlara oranla fizik olarak daha iyi durumda olduğunu gözlemledim. Ali Güneş’in, attığı gol dışında bir varlık gösteremeyen Adem’i 90 dakika sahada tutmasını yadırgadım.

Maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, MHK’nin gelecek vaat eden gözde hakemlerinden biri. Gerçekten mükemmel bir yönetim sergiledi.