Çorum Belediyespor, kötü bir sezon geçiren Batman Petrolspor’u 2-0 gibi net bir skorla yenerek 5. sıraya yükseldi.
Yağmurlu havada ve az sayıda seyirci önünde oynanan maçta Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal, önceki haftalarda olduğu gibi yine ilk onbirde sürpriz tercihler yaptı.
Maçın ilk bölümlerinde konuk takım daha etkiliydi. Nitekim Eray’ın hatasında Sebahattin karşı karşıya pozisyonda topu kaleci Fatih’in üzerine vurdu. Bu pozisyon rakip takımın kolay lokma olmadığını gösterdi. Çorum Belediye ilerleyen dakikalarda etkili olmaya başladı. 12.dakikada Sefa’nın kornerden müthiş ortasında Çağlar arka direkte şık bir kafa vuruşuyla Belediyespor’u öne geçirdi. Bu gol Belediyespor’u rahatlatırken, Batman Petrolspor’u sıkıntıya soktu. Daha çok adamla çıkmaya başladılar. Bu da Belediyespor’un boş alan bulmasına neden oldu. Nitekim ani gelişen Çorum Belediye atağında, savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Buğra, ceza sahasına girmeden Onur tarafından düşürüldü. Maçın hakemi, son adam olduğu için Onur’u kırmızı kartla oyundan atarken, Belediyespor 10 kişi kalan rakibi karşısında ayağa daha çok oynamaya ve pozisyon bulmaya başladı. Batman Petrolspor ani ataklarla gol bulmaya çalıştı.
İkinci yarıya atak başlayan taraf Batman Petrol, golü bulan taraf yine Çorum Belediye oldu. İkinci yarının başlarında Buğra’nın ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkartan Belediyespor, iyice rahatladı. Gol pozisyonunda hem de hakemin gözü önünde rakip kaleciye hakaret eden Buğra, kırmızı kart gördü. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu davranış Buğra’ya hiç yakışmadı. Hem gözden döştü, hem de en kritik haftalarda takımını yalnız bırakacak.
Maçta, ikinci yarıda yaşanan bir pozisyon var ki, mutlaka ders alınmalı. Belediyespor hücuma kalktı ama yardımcı hakem çok doğru bir kararla ofsayt bayrağı kaldırdı. Belediyespor teknik heyeti karara öyle bir itiraz etti ki, tribünler bile hakeme tepki gösterdi. Demek istediğim şu, hepsi de futbolu bilen insanlar. O pozisyon açık ofsayttı ve kenar yönetiminin aşırı itirazları sonrasında bir grup taraftar hakemlere küfür etti. Taraftarı ve futbolcuları germenin bir yararı olmaz. Hatta kulübe zarar bile verir. Eğer siz takım 2-0 önde iken bile bu hareketi yaparsanız, Buğra’nın kırmızı kart görmesi gayet normal!
Çorum Belediyespor, sahadan 2-0 gibi net skorlu bir galibiyetle ayrıldı. Ama futbol iyimiydi derseniz, iyi olduğun söyleyemem. Savunmanın sağındaki soruna henüz çözüm bulunamadı. Batman maçında Eray’ın oynadığı bölge yolgeçen hanına döndü. Akın, topla oynamayı seviyor ve riskli hareketler yapıyor. Orta saha yine kanayan yara. Geçen sezondan beri orta sahaya bir çözüm bulunamadı. Orta saha, gerek defansa, gerekse ofansa gerekli desteği veremiyor.
Biz istediğimiz kadar Belediyespor’un iyi futbol oynamadığını, orta sahasının kanayan yara olduğunu yazıp duralım, kazanan her zaman haklıdır. Galibiyet, sorunların üzerini örterse, bunun faturasını yine Belediyespor öder. Şu anda avantaj olan fikstürün ikinci yarıda dezavantaj olacağını unutmamak lazım.
Maçın hakemi, bu sezon belki de Çorum’a gelen en iyi hakemdi. Mükemmel bir yönetim gösterdi. Yardımcılarıyla uyumu iyiydi. Gösterdiği iki kırmızı kart da doğruydu, yardımcılarıyla uyumu iyiydi.