Kargı yerleşkesinde önemli ölçüde bir gelişimin olduğunu ifade eden Rektör Alkan, bundan sonraki süreçte desteklerin artarak devam edeceğini belirterek bu noktada verdiği desteklerden dolayı Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitede yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesi 8000 öğrenciye sahipken, şuan Tıp Fakültesi olan, Antarktika’ya gidip projeler yapabilen, dünyanın hemen her tarafında farklı çalışmalar yapabilen ve adından övgüyle bahsettiren bir üniversite haline geldi” dedi.

Prof. Dr. Alkan, Meslek Yüksekokullarının içinin doldurulması durumunda doğru bir eğitim alınırsa alanla ilgili eksikliklerin giderilmesi durumunda istihdam edilebilecek alanlar olduğunu söyledi. Rektör Alkan, öğrencilere Kargı ile iç içe olarak ortak çalışmalar gerçekleştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak öğrenci kulüpleri aracılığıyla pek çok etkinlik gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek “Hitit Üniversitesi’nin çok kısa süre içerisinde belirli bir seviyeye ulaşmasında sizin payınızın çok büyük olduğunu düşünüyorum” dedi. Öğrenci yurdu konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Şen, “Sizler bizim evladımızsınız. Hiçbir zaman sizlerin üzerinizden desteğimizi çekmeyeceğiz” dedi.

Kargı AK Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir ise Kargı’ya eğitim birimi kazandırılmasından dolayı duyduğumu memnuniyeti dile getirerek hem Kargı’nın hem de üniversitenin gelişip büyümesi için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ikinci ziyaretini Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’na yaparak öğretim elemanlarıyla kısa bir toplantı yaptı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim