Tören Müdür Genç' in açılış konuşmasıyla başladı. Velilerin kesinlikle çocuklarını karne ve not ile ölçmemelerini sözlerinde vurgulayan Müdür Genç konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün karnelerini alacak öğrencilerimize önerim; ara tatili iyi değerlendirmeleri, bol bol sosyal ve kültürel etkinliklerle dönem içi yorgunluğu atmalarıdır. Öğrenciler için tatiller iyi değerlendirilmeli, velilerimiz kesinlikle çocuklarımızı karne ve not ile ölçmemelidir. Çocuklarını ara tatilde ders çalışmaları konusunda ısrarcı olmamalı, baskı yapmamalıdır. Eğer çocuğunuz için bir baskı oluşturulacaksa, onun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onları motive etmeliyiz. Örneğin müzikle ilgileniyorsa bırakın bir enstrüman çalsın, spor ile ilgileniyorsa bırakın voleybol, basketbol oynasın, okumayı seviyorsa kitap okusun, ders çalışmayı seviyorsa istediği kadar ders çalışsın. Bizim için okul, güzel arkadaşlıkların, sevilen öğretmenlerin, teneffüslerinde oyunların oynandığı, ilde yaşasınlar. Onlara bu yaşamlarında destek olalım. İlçemizde ve ülkemizde ara tatile giren tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Müdür Genç'in konuşmasının ardından karne töreni 2018-2019 Eğitim - Öğretim yılı 1. dönem 5-6-7 ve 8. sınıflar düzeyinde ağırlıklı puan ortalamasına göre dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam etti.

5.sınıf birincisi Berkay Cem Kamış, 6. sınıf birincisi Medine Çulcu, 7. sınıf birincisi Melike Sümeyye Ağırbaş ve 8. sınıf birincisi Feyzanur Akçay'a başarı belgelerini Kargı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç verdi. Müdür Genç tüm öğrencileri tebrik etti.

5. sınıf ikincisi Nisa Cin, 6. sınıf ikincisi Enes Yılmaz, 7. sınıf ikincisi Meryem Kaş ve 8. sınıf ikincisi Tuba Nur Adıgüzel'e başarı belgelerini Kargı Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Yıldız, 5. sınıf üçüncüsü Metehan Yaylan, 6. sınıf üçüncüsü Mesut Karaca, 7. sınıf üçüncüsü Habibullah Haksever ve 8. sınıf üçüncüsü Rabia Karabacak'a başarı belgelerini Kargı Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriye Akdağ vererek öğrencileri tebrik ettiler. Karne töreni günün anlam ve önemini belirten toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim