Etkinlikler kapsamında ilk olarak ilçe mezarlığındaki şehit kabirleri ziyaret edildi.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız ve çok sayıda kurum amirinin katıldığı kabir ziyaretlerinde din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dualar yapıldı.

AİLELERE ZİYARET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ayrıca protokol üyeleri tarafından şehit ailelerine de ziyaretlerde bulunuldu. Aile ziyaretlerinde ise din görevlisi Bayram Demir tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitlerin ruhuna atfedildi. Kendilerine yapılan ziyaretten çok duygulandıklarını belirten şehit aileleri ise Belediye Başkan Şen ve beraberindekilere teşekkür ettiler.

Başkan Şen ise her zaman her konuda şehit ailelerinin yanlarında olduklarını belirterek, “Devlet olarak, canlarını seve seve ülkesi için feda eden aziz şehitlerimizin emanetleri olan ailelerin yanındayız. Bizler aziz şehitlerimize minnet borçluyuz. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.” dedi.

RUHLARI YAD EDİLDİ

Son olarak Kargı Mihri Hatun Camisi'nde 15 Temmuz Şehitleri için Mevlîd-i Şerif okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, din görevlileri tarafından şehitlerin ruhuna dualar okundu.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim