Çorum'un Kargı ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi(TSM) tarafından okullarda öğrencilere diş taraması yapıldı.

Ağız ve diş sağlığı konusunda erken yaşlardan itibaren toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlamak ve ağız diş sağlığı açısından tedaviye ihtiyacı olan çocukları tespit edip sağlık kuruluşlarına yönlendirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliği ile protokol imzalandı. İmzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü doğrultusunda 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemini kapsayacak şekilde ilçe genelindeki okullarda öğrenim gören 6-14 yaş arasındaki okul çağı çocuklarının ağız diş sağlığı taramaları Diş Hekimi Dilek Bal tarafından yapıldı.

Çocukluk çağında ağız ve diş sağlığının önemli olduğunu belirten Diş Hekimi Dilek Bal, "Dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürükleri daha çok çocukluk çağında görülmektedir. Çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılması gelecek nesillerin diş sağlığı açısından son derece önemlidir" dedi.

Ülkemizde çocuklar ve erişkinler ancak Ağrı ve şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurduklarını belirten Bal, "Çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır. Ayrıca küçük çocuklarda diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmekte, oluşan dişeti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşmekte ve çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilemektedir" şeklinde konuştu.

Tarama ve kontrollerin sonunda öğrencilere diş sağlığı konusunda eğitim verilerek, macunu ve diş fırçası dağıtıldı.
Editör: TE Bilisim