Kargı’ya bağlı Günyazı köyünde çıkan yangında bir ev ile yan tarafında bulunan samanlık kullanılamaz hale geldi.
Yangın dün öğlen saatlerinde Kargı ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Günyazı köyünde Sadullah Başak (73)’a ait ahşap evde çıktı. İstanbul’da yaşayan Sadullah Başak yaklaşık bir hafta önce İstanbul’dan köyüne geldi. Öğle namazı vakti yaklaşınca sobaya birkaç odun atan yaşlı adam abdestini alarak evden çıktı. Namaz çıkışında evin yandığını gören köy halkı durumu itfaiye ve jandarmaya haber verdi.
Olay yerine Kargı Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ile Kargı Belediyesi’ne ait itfaiye ekibi sevk edildi. Evlerin ahşap ve odunlukların çıralı kütükle dolu olması nedeniyle yangın bir anda büyüyerek evin yan tarafında Cevriye Meral'e (71) ait samanlığa sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Ev sahibi Sadullah Başak, namazda olduğu sırada yangından haberdar olduğunu belirterek, “Tarlada bir süre çalıştıktan sonra eve geldim. Sobaya iki odun attım. Isındım, abdest aldım. Sonra öğle namazını kılmak için camiye gittim. Camide namaz kılarken komşular ev yanıyor diye bağırmaya başladı. Geldiğimizde evi alevler sarmıştı. Yangının nasıl çıktığını anlamadım. Soba yanıyordu ancak sobanın devrilme şansı yok. Yangın nasıl çıktı bilemiyorum” dedi.
Samanlığı yanan 71 yaşındaki Cevriye Meral de evinin önünde oturduğu sırada köy sakinlerinin birden 'yangın var' diye bağırdığını belirterek, “Ben evimin önünde oturuyordum. Birden 'yangın var elektrikleri keselim' diye komşular bağırmaya başladı. Ben herkes koşuştururken halen evin yandığını anlamadım. Evin yanına geldiğimde samanlık daha yanmamıştı. Birden samanlığı ateş sardı” şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden Ayşe Uluçay (70) da “Dinlenmek için kapının önünde oturduğum sırada birde baktım ev yanıyor, hemen yanımdaki Mustafa’ya seslenip ev yanıyor dedim. Mustafa’da koşarak gitti. Köylüye haber verdi fakat evin yanmasına engel olamadılar” diye konuştu.
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan yangının ilk dakikalarından itibaren olay yerine gelerek ev ve samanlığı yanan köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti. Jandarma ve itfaiye ekiplerinden bilgi alan Erdoğan, soğutma çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı. İtfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alınırken, yanan ahşap ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Yangının sobadan çıkma ihtimali üzerinde duruldu. Jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı.



(İHA)
Editör: TE Bilisim