İlçede her akşam Saat Kulesi meydanında, yatsı namazına müteakip gerçekleştirilen demokrasi nöbetine; Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi, 22. Dönem Milletvekili ve Etik Kurulu Asil Üyesi Ali Yüksel Kavuştu, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Kargı Hakimi Kadriye Tepe, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Gülhan Demiral, daire amirleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan demokrasi nöbetinde, Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi, 22. Dönem Milletvekili Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Asil Üyesi Ali Yüksel Kavuştu konuşma yaparak Kargı halkına seslendi. Okutulan Mevlid­i Şerif'in ardından katılımcılara, pilav ve tatlı ikram edildi.
Kavuştu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü kahraman Türk milleti tarafından püskürtülmüştür. Emellerine muvaffak olmayan darbe canileri tanklarla milletimize ölüm yağdırmış, 238 vatandaşımızı şehit etmişlerdir. Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum. 2191'in üstünde yaralı vatandaşlarımız var. Onlara da Allah'tan acil şifalar diliyorum.
FETÖ'cü caniler cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı öldürme ve şehit etme teşebbüsleri Allah'ın izniyle milletimizin metanetli ölüme yürümesiyle engellenmiştir. Milletimiz bütün il ve ilçelerde sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutmuşlardır. Halen de devam etmektedir.
Darbeye teşebbüs gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açık tutulmuş, bombardımanlar altında müzakereler devam etmiştir. Bu millet asil bir millettir. Bu millet kahraman bir millettir. Bu millet kendini feda edecek derecede can siperane dost ve düşmana karşı göstermiştir. Milletimizi şükranlarımızı bildiririz. 15 Temmuz'da aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizi de asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısından kurtardık. Bu silahlı darbe girişiminin akamete uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir."




(İbrahim EFE)
Editör: TE Bilisim