Çorumspor ile Körfezspor arasındaki maça hakem Bahadır Kayışoğlu damga vurdu. Oysa hakemin görevi bambaşka. Maçın sonucunu belirlemesi gereken sahadaki futbolculardır. Hakem sadece izleyecek ve en doğru kararı verecek. Şarkıcı Metin Şentürk’ün bile görebileceği pozisyonlarda yanlış kararlar vererek yetersizliğini gösterdi. Maçta verdiği ve vermediği kararlarla ön plana çıkarken, Vedat’ın yerine Mesut’a sarı kart göstertip Mesut’a kırmızı kart çıkartan, Çorumspor kenar yönetiminin ve yardımcısının uyarısıyla da kartı geri alarak büyük bir skandaldan döndü.

Hakem, futbolun önüne geçti. Hâlbuki maç 1. dakikadan itibaren çekişmeli geçmeye adaydı. Ancak futbolcular hakemin yetersizliğini fark ederek etki altına alıp her türlü aldatmacaya başvurdular. Maçı bizimle izleyen gözlemcinin de hakemden pek bir farkı yoktu. Gösterilen kartları bile bize sorarken, ikinci yarının başında Mesut’un oyuna ne zaman kimin yerine girdiğini yine bize sorması çok ilginçti. Doğrusu hakemle ilgili raporunu çok merak ediyorum.

Maça gelince, Çorumspor henüz 1. dakikada köşe vuruşundan gelen topu Ferdi’nin kafayla filelere göndererek elde ettiği skor üstünlüğünü korumakta zorlandı. Golden sonra Körfezspor uzun bir süre kendine gelemedi. Son 20 dakikaya kadar ciddi bir atak bile geliştiremedi.

Orta saha, rakip takım karşısında yine etkisizdi. Körfezspor savunmasından dönen topları alamadı, alması da mümkün değildi. Nedeni, 4-5 Körfezsporlu futbolcunun olduğu bölgede sadece Cemal Taşlı ile kazanmaya çalıştı. Bu da mümkün olan bir şey değil.

Maçın en önemli adamı hiç şüphesiz Çorumspor kalecisi Ozan Öztürk’tü. Serkan’ın karşı karşıya pozisyonunun yanı sıra Yunus’un penaltısını da çıkartarak alınan galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Son 20 dakikada fizik olarak oyundan düşüp iyice geriye yaslanan Çorumspor orta sahası savunmadan çıkan uzun toplara basıp doğru düzgün iki pas yapamayınca kaptırılan toplar rakip lehine atak olarak gelişti. 90. dakikadan sonraki 5 dakikalık uzatma bölümü adeta nefesleri kesti.

90+2’de ceza yayında Abdullah’ın gereksiz faulü ve hatalı kurulan baraj yüzünden yenilen beraberlik golü sonrası Çorumspor Teknik Direktörü Ali Güneş’i hakemlere aşırı itiraz üzerine tribüne göndermesi saha içini karıştırdı. Neyse ki sağduyu galip geldi ve olaylar büyümeden ortalık yatıştırıldı.

90+5’te, sahada basmadık yer bırakmayan Ferdi’ye yapılan faul üzerine kazanılan serbest vuruşu Vedat kullanırken, savunmaya çarpan topla gelen galibiyet golü büyük bir sevince neden oldu.

Çorumspor Teknik Direktörü Ali Güneş, Ferdi’nin bu performansından sonra bugüne kadar kendisine haksızlık ettiğini bir kez daha görmüştür umarım.

Maça, kaleci Ozan’dan sonra damga vuran ikinci futbolcu Ferdi oldu. O ufacık boyu ile iri futbolculardan oluşan Körfezspor savunması arasından kafayla ilk golü attı. Son dakikada da Körfezspor savunması O’nu ancak faulle durdurabildi. İkinci golde de katkısı çok büyüktü.