Tecrübelerini aktardığı ziyarette Vali Orhan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu'dan eğitim öğretim hakkında bilgiler aldı. 2017 TEOG sınavı ve üniversite sınavı sonuçlarının görüşüldüğü ziyarette, İskilip'te yapılanlar ve yapılması planlananlar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Ziyarette konuşan Atcıoğlu, ilçede başarının artması için gayret ettiklerini, şuan 23 öğrencinin Avrupa Birliği Projesi kapsamında Almanya'da olduğunu, Nisan ayı içerisinde bir grup öğrencinin daha yurt dışına gideceğini, TÜBİTAK projelerinden dört projenin birden Ankara'da sergilendiğini ayrıca iki öğrencinin aldığı il birincilikleri için umre ziyareti ile ödüllendirildiğini anlattı. İlçeye üç yeni okul kazandıracak inşaatın sürdüğünü ve tarihi Redif Kışlası’nın onarımının başladığını belirten Atcıoğlu, akademik başarının artması için çalışılırken anaokulu ve ana sınıflarından başlayarak değerler eğitiminin de verildiğini söyledi.

İskilip'in zorunlu hizmet kapsamına alınması ile öğretmen sayısında da artış yaşandığı belirtilen ziyarette, öğrendiği başarılı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Orhan Öztürk Çorum’da eğitim öğretim alanında daha güzel işlerin yapılabileceğini kaydetti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim