2011 yılında hayata geçen proje ile ilk etapta 1 dekarlık arazide oluşturulan demonstrasyon bahçesi ile başlayan çilek üretiminin her geçen yıl gösterilen ilginin artmasıyla şu an 250 dekara ulaştığını belirten Sarı, yapılan üretimin tamamının organik olmasının Şeyhköy çileğini ön plana çıkaran diğer bir özellik olduğunu söyledi.

Şeyhköy coğrafi konumu, temiz havası ve kendine özgü mikro klima özelliği ile çileklerdeki renk, koku ve aroma konusunda ülkemizde en kaliteli çileğin yetiştiği nadir yerlerden birisi olduğunu kaydeden Sarı, “Köy halkının dört elle sarıldığı çilek üretimi sayesinde dağlık bir yapıya sahip olan köyde çorak topraklarda çilekle yeniden hayat bulmuş, Şeyhköy çileği sadece Çorum’ da değil büyük şehirlerde de bilinen bir marka haline gelmiştir.

Şimdi burada yapılan çalışmaları daha ileriye taşımak ve üretim alanının arttırılması için çözülmesi gereken bir su problemi olduğunu görüyoruz, bu konu da yapılabilecek çalışmaları masaya yatırarak çözüm bulmamız gerekiyor” dedi.

Şeyhköy’de örnek bir çalışmaya imza atılarak çilek üretimine başlandığını söyleyen Sarı, üreticilere bereketli ve bol kazançlar diledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim