Dün yaklaşık 600 kişi, Kızılay Kan Toplama aracına gelerek hem donör tarama testi için hem de kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş de kampanyaya destek olan isimler arasındaydı.

Kan bağışının, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıdığını belirten Güneş, yılda birkaç kez kan bağışında bulunarak sağlıklı kalmaya çalıştığını söyledi.

Kaymakam Güneş, küçük Güler’in yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi.

Güler için yapılan donör tarama işlemine Kaymakam Bahadır Güneş’in yanı sıra İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Atıf-Der Başkanı Erdal Bıyık, AKP İskilip Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Aygün ve yoğunluğu kadınlardan oluşan bir topluluk katıldı.

3 AY ÖNCE LÖSEMİ TEŞHİSİ KONULDU

3 ay evvel Akut Miyeloid Lösemi (AML) teşhisi konulan 3,5 yaşındaki Güler’in ailesi, kızlarının hayatını kurtarabilmek için ilik arıyor. Doktorlara göre; eğer 1 ay içinde uygun ilik bulunamazsa, Güler’in yaşama şansı çok azalacak.

Şu ana kadar 217 bin kişinin kan örneği verdiğini belirten baba Coşkun Gökmen, “Umudumu hâlâ yitirmedim, ben insanımıza çok güveniyorum.” dedi.

Bolu’da yaşayan 29 yaşındaki inşaat işçisi Coşkun Gökmen, 3,5 yaşındaki kızı Güler’i karın ağrısı, diz ağrıları ve cildindeki kırmızı lekeler nedeniyle 3 ay önce doktora götürdü.

Doktorlar Güler’e Akut Miyeloid Lösemi (AML) teşhisi koydu. 24 Mart 2017’den itibaren, Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesinde Hemotoloji-Onkoloji bölümünde tedavisi devam eden Güler’in bedeni kemoterapi yüzünden daha da zayıf düşünce, doktorları acil ilik nakli yapılması gerektiğine karar verdi.

Sosyal medya üzerinden ilik bağışı kampanyası başlatılan Güler’e uygun ilik daha bulunabilmiş değil. Baba Coşkun Gökmen, eğer uygun ilik 1 ay içinde bulunamazsa, riskli olmasına rağmen annesinin yüzde 45 uyumlu iliği nakledilecek. Ancak anneden alınacak iliğin çok uyumlu olmaması, Güler’in hayatı için risk oluşturuyor.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim