İskilip’teki liselere, sınavla öğrenci alan okullara ve üniversiteye girmek için sınava giren öğrencilerle ilgili verileri paylaşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, LGS tercih sonuçlarına göre İskilip’teki mezun öğrencilerin yüzde 94’ünün istedikleri okullara yerleşmeyi başardığını söyledi. Atçıoğlu ayrıca sınavla öğrenci alan okullara yerleşme oranının yüzde 11.2 olduğunu ve üniversite sonuçlarına göre bir öğrencinin Türkiye 813.’sü olmayı başardığını açıkladı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Atcıoğlu, açıklanan LGS sonuçları sonrası bir değerlendirme yaparak şu görüşlere yer verdi: “İskilip'te öğrencilerin büyük bir bölümü tercih ettikleri liselere yerleşti. İlçede bulunan İskilip Danişmend Fen Lisesi, Akşemseddin Anadolu Lisesi, İskilip Anadolu Lisesi ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi kontenjanlarını doldurdular.

2017 TEOG sınavında Fen Liselerine yerleşen öğrenci sayısı 23 iken 2018 LGS sınavında kontenjanların azalmasına rağmen İskilip'ten mezun olan 39 öğrenci Fen Liselerine yerleşmiştir. İskilip'te fen liselerine yerleştirme oranı yüzde 9 olmuştur. Öğrencilerin yüzdelik başarı dilimlerinde yüzde 1'in altında başarı gösterenler de bulunmaktaydı. Bu sonuçlarla da Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi başta olmak üzere Çankırı, Sungurlu, Alaca, Kargı Fen Liselerine yerleşen öğrenciler olmuştur. Ayrıca iki öğrenci de Sosyal Bilimler Liselerine yerleşme başarısı göstermiştir.

Sınavla öğrenci alan proje okullarına da öğrencilerden yerleşenler çıkmış ilçe dışındaki okullara yerleşmişlerdir. İskilip'ten mezun olan öğrenciler arasında İstanbul Ankara, İzmir, Samsun, Çorum, Çankırı illerine sınavla yerleşenler bulunmaktadır. İlçe dışındaki okullara 27 öğrenci yerleşmişken ilçedeki okullara 28 öğrenci yerleşmiştir. Mezun olan öğrencilerden %94'ü tercih ettikleri bir okula yerleşmiş olup 12 öğrenci tercih yapmadığından, 15 öğrenci de tercihte bulunduğu okullara yerleşememiştir” dedi.

Süleyman Atcıoğlu, üniversite sınavı sonuçlarına göre İskilip Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Şekercinin sözel yerleştirme puanıyla Türkiye 813.sü olduğunu da söyledi.

Bu sonuçların alınmasında katkı sunan öğretmen, okul yöneticisi ile velilerine teşekkür eden Atcıoğlu başarının sahipleri öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim