İskilip Belediyesi, ilçede yapılan ağaç kesimlerine karşı sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilerle ilgili olarak bir açıklamada bulunarak ağaç kesimlerinin zaruretten doğduğunu bildirdi.
İlçedeki altyapı çalışmalarına engel olan ve bilinçsizce dikilen ağaçların kesiminin yapıldığını açıklayan İskilip Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü her türlü eleştiriye açık olduklarını ancak kara propagandanın karşısında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
İskilip’teki 6 adet altyapı çalışmasının bazılarının tamamlandığı, bazılarının ise sürdüğü, ileriki yıllarda kaldırım ve yolların tekrar kazılmasını önleyecek düzenlemeler yapıldığı ve bu çalışmalardan kaynaklanan sıkıntıların en aza indirilmesi için ekiplerin iş başında bulunduğu belirtilen açıklamada “İskilip tarihi bir değişim geçiriyor. Bu çalışmaların 2016 yılında mahalle aralarında da tamamlanması hedeflenmektedir. Faaliyetlerimizin olumlu sonuçları ileriki günlerde hissedilecektir. İskilip halkı 60 yıldır alamadığı yatırımların kazanılmasından kaynaklanan konforu yaşayacaktır.
Zaman zaman sosyal medyada konu olan ağaç kesimine karşı tepkiler yersizdir. Bu değişim sürecinde özellikle yaya kaldırımlarının yenilenmesinde kaldırımlarda bulunan ağaçlar çeşitli sebeplerden dolayı kesilmiştir. Kaldırımın sadece yayaların olduğu prensibinden hareketle yolların kullanılmasına engel olan ağaçlar kesilmiş, yaya yollarında eşya ve satış malzemesi konulması yasaklanmıştır. Dolaylı ya da dolaysız hayatı olumsuz etkileyen ağaçların kesimi ve budanmasının keyfiyetten olamayacağını İskilip kamuoyu gayet iyi bilmektedir.
Önceki dönemlerde rastgele dikilen ağaçlar büyüdükçe hem yaya yollarının kullanımına engel teşkil etmekte hem de kökleri altyapıda kullanılan borulara kadar ulaşmakta ve arızalara neden olmaktaydı. Çeşitli caddelerde dar olan yaya kaldırımını kullanmak imkânsızlaşmıştı. Hemşerilerimizin yaya yolu yerine cadde ortasından yürümesi tercih değil zorunluluktan kaynaklanmaktaydı” denildi.
Yapılan uygulama fizibilite çalışmaların sonucunda hiçbir ağacın nedensiz kesilmediği, yeni ağaçlar için alanlar oluşturulduğu, uygulama için gerekli planlamaların yapıldığı belirtilen açıklamada özellikle sosyal medyada yapılan yorumların kafa karışıklığına yol açtığı, Belediye’nin ‘Yeşil İskilip’ oluşturma çabalarının devam edeceği dile getirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim