İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Halk Eğitimi Merkezi, Meslekî Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi kurum idarecilerinin yanı sıra çok sayıda okul müdürü katıldı.

Toplantıda öncelikli olarak dönem başı yapılması gereken işler masaya yatırılarak okulların eksik ve sorunları ile ilçedeki eğitim kalitesinin artırılması gibi konular ele alındı.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirterek, “Geçen yıl 23 öğrencimiz Fen Liselerini kazanmışken bu sene 39 öğrencimiz bu başarıyı göstermiştir. Bursluluk Sınavı’nda da 29 öğrencimiz başarılı olmuştur. Üniversite sınavında da ilk bine giren öğrencimiz var.” dedi.

Okullardaki fizikî koşulların bakım-onarım çalışmalarıyla mümkün olduğunca daha güzel hâle getirildiğini hatırlatan Atcıoğlu, ilçe merkezinde bulunan birçok ilkokul, ortaokul, lise ve pansiyonların doğalgaz dönüşüm işlerinin bitmek üzere olduğunu ve bu kış öğrencilerin doğalgaz ile ısınacaklarını müjdeledi.

Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile Aşağı Örenseki İlk ve Ortaokulunun bu yıl yeni yapılan kendi binalarında eğitim öğretime başlayacaklarını bildiren Atcıoğlu, “Ortaokuldan mezun olan 439 öğrenciden tercihte bulunup da açıkta kalan öğrencimiz olmamıştır. 424 öğrencimiz tercihte bulunduğu bir liseye yerleştirilmiş, 15 öğrencimiz ise velilerinin dilekçe vermeleri üzerine açık lise tercihinden dolayı yerleşme tercihinde bulunmamıştır.” diye konuştu.

Hijyen ve temizliğe özen gösterilmesini isteyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Atcıoğlu, yeni eğitim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIMI SÜRÜYOR

Ardından söz alan İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fatih Okumuş, ücretsiz kitapların dağıtımının devam ettiğini belirterek, gerekli tedbirleri alarak sorunları asgari seviyede tutacaklarını söyledi.

Şube Müdürü Okumuş ayrıca idareci görevlendirmeler ile ücretli öğretmen görevlendirmeleri, maaş ve ücret ödemeleri, pansiyon durumları, kantin ve taşımalı ihaleleri hakkında katılımcılara bilgiler sundu.

Toplantıda, akademik başarının artırılması için her okul seviyesinde okul müdürlerinden oluşacak bir komisyon kurulması da kararlaştırıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim