1953 yılında yapılan binanın dış duvarları, taşıyıcı duvarları taş işçiliği, destek bölmeleri harman tuğlaları ile örülmüş, üzeri kumlu harç ile sıvanmış sonrasında 63 yıldır boya badana haricinde hiçbir onarım görmemiş ve sıvaları dökülmeye başlamış okul, İskilip Belediyesi’nce sil baştan bakım ve tadilata alındı.
Bu çerçevede İskilip Belediyesi tarafından eskiyen sıvalar söküldü. Günümüz koşullarına göre geniş kapsamlı tadilat çalışması başlatıldı. Okuldaki çalışmaları incelemeye giden Belediye Başkanı Recep Çatma, “İskilip’in en eski okullarından olan Ebussuud Efendi İlkokulu bu güne kadar maalesef kalıcı bir bakım görmemiş, estetik anlayıştan uzak bir hal almıştı. Gelecek kuşağımızın öğrenim gördüğü okulumuzu en güzel, kalıcı ve köklü bir çalışma ile sil baştan bakıma aldık. İskilip’te bulunan tüm okullarımıza imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya devam ediyoruz” dedi.
Ebussuud Efendi İlkokulu Müdürü Ahmet Bilen, “Mevcut 5 sınıfımızın tamamı İskilip Belediyesi tarafından geniş kapsamlı bakım ve onarıma alınmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Recep Çatma’nın kendisinin de öğrenim gördüğü sınıflara kadar gelip devam eden işleri takip etmesinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim