İSDER Başkanı Şaban Gündüz tarafından verilen bilgiye göre 6. kez organize edilen geziye, İstanbul’da yaşayan çok sayıda İskilipli katıldı.
İskilip’in tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerinin tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında Cumartesi sabahı İskilip’e ulaşan ve aralarında Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Yargıtay 13. Daire Üyesi Zihni Doğan ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu ziyaretçiler, kahvaltının ardından ilçe turu yaptılar.
Gezinin sabah bölümünde ünlü matematikçi Ali Kuşçu’nun kardeşi Mustafa Efendi’nin kabri, Ebussuud Efendi’nin babası Şeyh Muhyittin Yavsi ve Çakmak Dede türbelerinin yanı sıra Evlik Köyü’ndeki Akşemsettin’in çilehanesi ve oğlu Nurullah Hüdai’nin kabri ile Şıhlar Köyü’nde bulunan Akşemsettin’in oğlu Hamdullah ve torunlarının kabirleri ziyaret edildi.
Bedri Rahmi Eyüboğlu Sürekli Sergi Salonu, Çatalkara Kültür ve Sanat Evi, Etnografya Müzesi, İskilipli Atıf Hoca Türbesi, Halk Eğitim Merkezi, Kaya Mezarları ve Ulucamii gibi ilçenin tarihi ve turistik mekânlarını gezen katılımcılar öğleyin Kızılcabayır Köyü’nde İskilip dolması yediler.
Aynı günün akşamı 22:00’de Bolu Göynük’e hareket eden katılımcılar, burada Akşemsettin Hazretleri’nin türbesini ziyaret ettikten sonra Pazar günü İstanbul’a döndüler.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim