Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İskilip’te bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İskilip İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, bazı daire amirleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi’nde görevli Sosyolog Ebru Özden’in sunumuyla başlayan toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban tarafından Gönül Elçileri Projesi hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Bayram Tunç tarafından Koruyucu Aile ve Kadın İstihdamı hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Çorum’da 55 koruyucu aile yanında 68 çocuğun koruyucu aile hizmetinden yararlandığını belirten Bayram Tunç, “Kuruluşlarımızda bulunan diğer çocuklarımızın da koruyucu ailelerine kavuşturulmalarını hedefliyoruz.” dedi.

İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ve Kadın Kültür Merkezleri’nde kadınların beceri kazanmalarına ve istihdamına yönelik yaklaşık 40 farklı alanda kurslar açıldığını hatırlatan Sosyal Çalışmacı Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığı ile bu kurslara katılımın sağlanabileceğini söyledi.

Etkinlik, Aile Eğitim Programı Formatörü Ahmet Yakut’un Aile Eğitim Programı’nı tanıtmasıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim