Kızılırmak Havzasında vatandaşların sene de 1 çeşit ürün alırken; sulu tarıma geçince arpasını eken bir köylünün hasat ettikten sonra mısır silajını ekip hasat edebileceğini anlatan Katırcı, bunun ardından da kışlık turp ekip senede 3 çeşit ürün alma imkânı sağlayabileceği gibi, sulu tarım olduğundan kilogram da verimini kilo başına 3’e 4’e katlayarak verimi artırabileceğini dile getirdi.

KIZILIRMAK DEĞERLENDİRİLMELİ

Barajın İskilip’te ki susuz tarlalar için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Katırcı; “ İlçemizin yanı başında büyük bir su depomuz olduğu halde bizler bunu verimli bir şekilde kullanamıyoruz. Bunun için en yakınlardan başlayarak suluma üzerine çalışmalar yapılarak ilçemizin susuz tarım arazileri su ile buluşturulmalıyız. Ayrıca bu ilçeye büyük katkı sağlayacağı gibi yapılan projeyle susuz tarım arazisi kalmayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yavuz Katırcı; “ Köylü vatandaşlarımız istihdamı ve ekonomiksel kalkınması için burada bu şekilde bir proje ürettik. Sizlerden projeyi değerlendirmenizi ve hayata geçirmenizi istiyoruz. Gelin beraber köylümüzün, ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin menfaati için bu projeyi hayata geçirelim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim