AHL Park Alışveriş Merkezi’nde dün gerçekleştirilen serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Sefer Sinan Güngör, İskilip İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Ahmet Bilen, Ebussud İlkokulu’nun ilçenin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek, “Okumak Yaşamaktır” projesine katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Proje Koordinatörü Mihriban Erden ise Avrupa okullarının ortak buluşma alanı olan eTwinnig portalında; kuruculuğunu Fransa’dan bir okul ile Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu’nun yaptığı ve Türkiye’de 81 ilden birer okul ile Avrupa’da 16 ülkeden okullarla ortak yürütülen “Okumak Yaşamaktır” adlı projenin 6-11 yaş öğrencilerini kapsadığını söyledi.

Söz konusu projeyle çocuklara okuma bilinci aşılamanın yanı sıra okuma sevgisi ile kültürel tanıtımı birleştirmek amacı güttüklerini kaydeden Mihriban Erden, 2,5 ay süren projenin sonunda elde edilen verileri ortak okullarla eş zamanlı olarak sergilediklerini belirtti.

Projeyi tanıtıcı sinevizyon gösteriminin ardından 16 ülke ve 81 ilden paylaşılan fotoğrafların yer aldığı serginin açılış kurdelesi Ömer Arslan, Sefer Sinan Güngör ve Süleyman Atcıoğlu tarafından kesildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim