Öğretim Görevlisi Murat Bozyiğit yönetimi ve eşliğinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, geniş bir gitar repertuvarıyla izleyicilerle buluştu. Konserde Latin Amerika’dan İtalya’ya, Norveç’ten, Azerbaycan’a, Fransa’dan Anadolu’ya uzanan geniş bir repertuvar icra edildi.

Konserde müzik bölümü öğrencileri Metehan Karakoç, Ali Somun, Kaan Bora Yeşil, Samet Yoğun, Berke Geçim ve Can Karakaş da solo olarak sahne aldı.

Öğrenciler sırasıyla bir Safa Yeprem düzenlemesi olan Ilgaz ve Kütahya’nın Pınarları türküleri; İspanyol Flamenko gitar sanatçısı Paco Pena’ya ait Santuario; Kağan Korad tarafından düzenlenmiş bir Sinop türküsü Ben Giderim Batum’a ile bir Azerbaycan ezgisi Laçin; Arjantinli gitarist Ricardo Moyano'ya ait bir Aşık Veysel türküsü olan Kara Toprak; Sergio Asad’ın iki gitar için düzenlediği Latin Amerikalı besteci Egberto Gismonti’ye ait  “Aqua Vinho”; İspanyalı besteci ve gitarist Francisco Tarrega’ya ait olan Tango; Alman besteci ve lavta icracısı Silvius Leopold Weiss’e ait Chaconne; Fransız besteci George Bizet’e ait Carmen  Süit’ten Aragonaise ve  İtalyan besteci Luici Bocherini’ye ait Introduction et Fandango isimli eserleri başarıyla seslendirildi.

Whatsapp Image 2023 12 24 At 11.08.53 (1)

Murat Bozyiğit ve öğrencilerine belge takdimi ile sona eren konser, müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Konseri Çorum Vali Yardımcısı Bayram Köse, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Can Satır, akademisyenler ve çok sayıda müziksever ilgiyle izledi.

Editör: KEMAL YOLYAPAR