Vali Ahmet Kara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlediği toplantıda Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, gıda güvenliği hakkında bilgi vererek, marketten aldığı gıdaların nasıl analiz edilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.
Yaptığı analizi uygulamalı olarak gösteren Aksalman, iki kurum müdürü ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Müdürlerden birinin kollarını iki tarafa açtıran ve diğer müdürün yardımıyla kuvvet testi yapan Aksalman, insan vücudundaki timüs bezinin önemini anlattı. Boğazın alt kısmında bulunan timüs bezinin gıdalardaki zararlı maddeleri tespit ettiğini belirten Vali Yardımcısı Aksalman, zararlı madde içeren gıdaların timüs bölgesine konulması halinde insan vücudunun direncinin kesildiğini ve güçsüz duruma düştüğünü söyledi.
Deneyde diş macunu ve incir kullanan Aksalman, diş macununun içerisinde zararlı madde bulunduğu, incirin ise doğal olduğunu ifade ederek, bunun da deneyde görüldüğünü bildirdi.
Deneyin ardından açıklama yapan Vali Yardımcısı Aksalman, “Bunu birçok gıdada denedim. İçerik olarak sağlığa aykırı değilse insan vücudu kas kuvvetini kullanıyor. Kol-kas deneyi dediğim bu deneyi herhangi bir markette ya da evinizde çok değişik gıdalarla yapabilirsiniz. Lütfen bunun kamuoyuna duyurulması için bize yardımcı olun. Çünkü kimyasal analizler yaptırıp o gıdaların güvenliği konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Şüphelendiğiniz gıdaların, doğal analiz yöntemine başvurduğunuzda mutlaka güvenli olmadığını göreceksiniz. İşte bu deneyde kullandığımız diş macununda sodyum florür var. Sodyum florür fare öldürmekte kullanılan bir zehrin kimyasal katkısıdır. İnsan sağlığı için zararlı olduğundan devreyi timüs bezi kesmektedir” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim