Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Fikret Zaman ile birlikte kurul üyeleri Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Yüksel Şimşir, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Erdoğan, Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdür Vekili Hikmet Kök, Yerel Gönüllü Hayvan Koruma Görevlisi Şeyda Çimen ve Nurten Müezzinoğlu katıldı.
Toplantıda Karapürçek çöplüğünde sahipsiz sokak hayvanlarının durumu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, Karapürçek çöplüğünde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının belediye tarafından her gün beslenildiğini ifade etti.
Hayvanların sulamasında kullanılan kapların ve yalakların rutin olarak temizlendiğini ifade eden Kalın, “buradaki sahipsiz sokak hayvanları sağlık yönünden de kontrolümüz altındadır. Hasta olanların geçici bakım evinde tedavileri yapılmaktadır. Karapürçek çöplüğünde her hangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Diğer yandan bu güne kadar belediye tarafından 5000 adet sahipsiz sokak hayvanının rehabilitesi, aşıları yapılmıştır. Ancak diğer ilçelerden ve yakın köylerden köpekler getirilerek belediye mücavir sınırları içerisine bırakılmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetleri tarafından alınması gerekmektedir” diye konuştu.
Yerel Gönüllü Hayvan Koruma Görevlisi olan Şeyda Çimen ise Karapürçek çöplüğündeki sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili olarak yaptığı konuşmada “Karapürçek çöplüğüne şahsen haftada en az iki kere gidiyorum. Belediyenin beslemesine ilave olarak bende hayvanları besliyorum. Şu ana kadar Karapürçek çöplüğünde her hangi bir olumsuzluğa şahit olmadım” ifadesini kullandı.
Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Yüksel Şimşir ise sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili olarak İl Hayvanları Koruma Eylem Planı yapılması için hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, eylem planının hazırlanması aşamasında tüm paydaşlardan katkı beklediklerini belirtti.
Toplantı sonucunda değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Hayvanları Koruma Eylem Planı Hazırlıklarının Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirterek, bu planda paydaşlara görevler düşeceğini ifade etti. Sahipsiz sokak hayvanlarının korunmasının belli kurum ve kuruluşların görevi olmadığını özellikle vurgulayan Zaman, “Bu sorumluluk bütün toplama aittir. Sahipsiz sokak hayvanları ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Merhamet etmeyene merhamet edilmeyeceği inancına sahibiz. Sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi topyekün hepimizin sorumluluğudur” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim