Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca yerli ve millî kalkınmanın mücadelesini verdiğini vurgulayan Cıdık, “Erbakan bu topraklarda sadece FETÖ yapılanmasına değil, NATO yapılanmasına da hayatı boyunca karşı çıktı. Amerika’ya da Avrupa’ya da, Rusya’ya da mesafeli durdu. Kimseden medet ummadı.” ifadelerini kullandı.
SP İl Başkanı Faruk Cıdık konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Biliyorsunuz son dönemde herkesin dilinde Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan var. Televizyonlara çıkan bütün gazeteciler aynı şeyi söylüyor: ‘Bir tek Erbakan haklıymış.’
Televizyonlara çıkan bütün emekli askerler aynı şeyi tekrarlıyor: ‘Bir tek Erbakan gerçekleri görmüş.’
Televizyonlara çıkan akademisyenler, siyasetçiler ve sanatçıların tümü, hep aynı şeyi ifade ediyor: ‘Ne varsa Erbakan’da varmış.’
En son Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Allah bizi affetsin. Biz ne istedilerse verdik. Ama bir tek Erbakan bunlara karşı mesafeli durdu.’ diyerek milletten özür diledi.
Peki sonuç? Bunu anlamamız için, illa Türkiye’nin bu hâle gelmesi mi gerekiyordu? Türkiye’nin kolunun kanadının kırılması, Washington’dan, Moskova’ya savrulması, dış güçlerin elinde oyuncak olması mı gerekiyordu? Yine de iş işten geçmiş değil. Bu millette kor gibi iman var. Bunu 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya gösterdi. Bu yüzden gelin Millî Görüş’ün uyarılarına kulak verin. Hatadan dönmek erdemdir. Durum daha da kötüleşmeden ırkçı emperyalizmin figüranı olmak yerine; hem milletimizin, hem de bütün İslâm âleminin kahramanı olun. Kanın, çatışmanın ve gözyaşının değil; huzur, barış ve kardeşliğin mimarı olun. Avrupa Birliği’nin, NATO’nun, Amerika’nın ve Rusya’nın değil; Erbakan’ın sözüne kulak verin. Çünkü Erbakan hayatı boyunca, bu topraklarda sadece FETÖ yapılanmasına değil, NATO yapılanmasına da karşı çıktı. Amerika’ya da Avrupa’ya da, Rusya’ya da mesafeli durdu. Kimseden medet ummadı. Hayatı boyunca, yerli ve millî kalkınmanın mücadelesini verdi. ‘Ağır Sanayi’ dedi. ‘Millî Sanayi’ dedi. ‘Hızlı Sanayi’ dedi. ‘Yaygın Sanayi’ dedi. ‘Gelir dağılımında adalet’ diyerek ilk kez ‘Denk Bütçe’ yaptı.
O birliğe mi girsem, bu birliğe mi girsem diye değil; kendi birliğini, yani İslâm birliğini kurmanın mücadelesini verdi. Nitekim D-8’leri kurdu.”

“Erbakan’ı sözde değil, özde anlamak gerek”
Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın sözde değil “özde” anlaşılması gerektiğini belirten SP İl Başkanı Cıdık, AKP Hükûmeti’ne de seslenerek, “Bu yüzden iktidara diyoruz ki, sözde değil özde Erbakan’ı anladığınız gün biz bütün gücümüzle sizin yanınızda olacağız.” ifadelerini kullandı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim