Belediyesi zabıta ekipleri ile simitçi arasında kavga çıktı. Çıkan kavga sırasında öfkelenen simitçi simitleri yere saçıp, seyyar tezgâhını parçaladı. Saçılan simitleri vatandaşlar ve zabıta ekipleri yerden topladı.
Olay Gazi Caddesi, Sel Sokak üzerinde meydana geldi. İddialara göre, Ali A. (37),Simitçi tezgâhını Sel Sokak üzerinde kaldırıma açtı. Zabıta ekipleri ile karşılaşan Altuntaş, simitlerini alıp uzaklaşmak istedi. Bu sırada zabıta gitmesine izin vermediği öne sürüldü. Buna öfkelenen Ali A, simitleri yere saçınca, araya çevredeki esnaflar girdi. Ali A’ya simitleri yere attığı için büyük tepki gösterdi.
Mehmet Coşkun isimli esnaf, simitçiye “ Sen o simitleri yere atamazsın. Sen sürekli bunu yapıyorsun, terbiyesizlik etme. Neden? simitleri yerlere saçıyorsun” diyerek tepkisini gösterdi.
Bu kez de, Ali A, tezgahını kaldırıma vurarak kırdı. Zabıtalar müdahale etmek isterken simitçi ile zabıtalar arasında bir kez daha arbede yaşandı. Zabıtalardan birisi simitçiye tokat attı. Araya giren vatandaşlar bu kez zabıtalara tepki gösterdi. Ali A, zabıtalara “Bunun hesabını sizden soracağım” diyerek tehditler savurdu. Toplanan simitler ise zabıta aracına alınarak götürüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Mustafa Kanat “ Seyyar satıcılık yasak, Bir yerde sabit durmaları yasak, Bunlar özellikle işlek Caddeleri tercih ediyorlar. Üzerleri açık şekilde satış yapıyorlar. Biz zabıta olarak bu arkadaşlarımızı defalarca uyardık. Yer göstermemize rağmen oralarda satış yapmıyorlar ve işlek caddelere gidip satış yapmak istiyorlar. Zabıta olarak müdahale ettiğimizde ise simitleri yerlere saçıyorlar. Tabi halkta zabıta simitleri yerlere saçtı sanıp bu kez bizlere saldırıyorlar. Kısacası kurallara uymak zorundalar. Cadde ve sokaklar biz müdahale etmesek seyyar satıcılarla dolar taşar” dedi.








(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim