Demokrasi eğitimi kapsamında öğrencilere Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla Yunus Emre Ortaokulu’nda öğrenci meclis başkanlığı için seçim yapıldı.
Okul öğretmenleri Ali Yetik ve Çağlar Demircan’ın rehberliğinde yapılan seçimlerde tam bir demokrasi şöleni yaşandı.
2 adayın yarıştığı seçimlerde öncelikli olarak adaylar kendi propagandalarını yaptılar. Yapılan seçim sonrasında 7/A sınıfından Özgür Akça oyların çoğunu alarak okul meclis başkanı olmaya hak kazandı.
7/B sınıfından Sıla Bolat ise Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Okul idaresi tarafından seçimlerle ilgili yapılan açıklamada, “temsili demokrasinin birebir örneğini yaşayarak oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında etkin görev alan öğrencilerimizle, çalışmalarını büyük bir ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi kutluyor, tüm öğrenciler adına verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz” denildi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim